Æltefri grove boller med hytteost – Nemme proteinrige boller

Æltefri grove boller med hytteost 

Æltefri grove boller med hytteost – Nemme proteinrige boller
Æltefri grove boller med hytteost - Proteinrige boller
Opskrift på koldhævede og æltefri groveboller med hytteost - Lækre proteinrige boller.
9-10 stk.
4.50 fra 2 stemmer

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Koldhævede og æltefri grove boller med hytteost – proteinrige og nemme.

Der er ikke meget, der slår duften af friskbagte boller – og de her koldhævede og æltefri grove boller med hytteost er både super nemme, proteinrige og fulde af smag.
Dejen røres blot sammen direkte i skålen, så du slipper helt for æltning. Jeg bruger selv en condibøtte, hvilket gør det ekstra nemt.

Bollerne laves med en kombination af hvedemel og fuldkornshvede, så de får både fibre og en god, grov struktur.
For at give bollerne ekstra protein er de tilsat hytteost, som gør dem dejligt saftige.
Jeg blender ofte hytteost og æg sammen først – mest for, at mine piger ikke opdager de små hvide prikker fra hytteosten. Men du kan sagtens springe dette trin over og bare røre det direkte i dejen.

Bollerne holder sig friske i flere dage, og de er perfekte til morgenmad, i madpakken eller som et mættende mellemmåltid. De kan også fryses og varmes nemt op igen – 5–8 minutter i ovnen ved 200 grader (når de er optøet), så er de som nybagte.

Æltefri grove boller med hytteost – Nemme proteinrige boller

Æltefri grove boller med hytteost – Proteinrige boller

Opskrift på koldhævede og æltefri groveboller med hytteost – Lækre proteinrige boller.
9-10 stk.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.50 fra 2 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Morgenmad, Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: Grove boller, Koldhævede boller, Æltefri boller
Samlet tid: 12 timer
Ændre antal10 stk
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 225 g hytteost – jeg bruger 1,5%
  • 1 æg
  • 12 g gær
  • 2 1/2 dl koldt vand
  • 2 spsk olie
  • 375 g hvedemel
  • 150 g fuldkornshvedemel
  • 12 g salt
  • Sesam og birkes

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

Dag 1

  • Rør dejen sammen direkte i skålen den skal hæves i – sørg for den er stor nok så dejen kan hæve. Jeg bruger en condibøtte på 3 liter.
  • Blend æg og hytteost sammen i en minihakker eller lignende.
    Dette step kan sagtens undlades – jeg gør det kun så mine piger ikke opdager hytteosten;) Ingredienserne kan også blandes direkte i.
  • Opløs gæren i vandet og tilsæt olie, æg og hytteost.
  • Tilsæt mel og salt, gerne ad et par omgange, og rør dejen godt sammen med en ske.
    Sørg for at melet er rørt godt ind i dejen – fugt evt. hånden med lidt vand, og hjælp dejen på vej, hvis der er behov for det.
    Synes du dejen virker for fast, kan du tilsætte op til 1/2 dl ekstra vand – tilsæt lidt af gangen. De forskellige meltyper suger forskelligt.
  • Læg låg på, og lad dejen hæve en halv times tid på køkkenbordet, inden den kommer på køl natten over.

Dag 2

  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den få lidt temperatur imens ovnen varmes op. Lad gerne dejen blive i bøtten.
    Jeg bruger bagestål til disse boller, det skal varmes med op i ovnen – alternativt kan du varme bagepladen med op i ovnen.
  • Dyp en spiseske i koldt vand, og tag klatter af dejen op, og læg dem på et stykke bagepapir. Du skal ende med 9-10 boller pr. portion.
    Du kan lade bollerne efterhæve i 20 minutters tid, under et klæde, hvis tiden er til det – dette er dog ikke et must.
  • Drys toppen af dejen med sesam og birkes, og bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader, almindelig varme, i cirka. 18-20 minutter.
  • Lad bollerne køle let af på en rist inde de serveres, og opbevar dem derefter i en tætlukket pose.
    Bollerne kan også fryses.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Kommentarer

  1. Jytte Nicolaisen

    5 stars
    Meget lækre og nemme og hurtige at røre sammen.

    • Hej Jytte

      Så dejligt at høre altså, tusind tak for de søde ord 🙂

      Kh Dianna

    • Helle Madsen

      Hej
      Glæder mig til at lave dem.
      Kunne jeg også tilføje ca 200gr. gulerødder uden nogen ændringer ellers i opskriften?

      • Hej Helle

        Det tænker jeg godt du kan ja, mas godt med væde ud af dem 🙂 Bliver dejen for våd, så tilsætter du bare lidt ekstra mel – men tror det går uden 🙂

        Kh Dianna

  2. Helle B.

    Ja virkelig gode og dejligt mættende faktisk 😃

  3. Anette Asbjørn Bahnsen

    4 stars
    Tak for opskrift til boller med hytteost . Jeg fik selv idéen til at bage med hytteost og lavede min favoritopskrift om. . Jeg så, at mange andre havde fået den idé også.. Googleded og fandt bl.a. din opskrift,så den vil jeg prøve.
    Jeg tog 375 g hvedemel og ca. 175 g manitoba. Lidt surdej og lidt bage enzymer for smagens skyld. Dog stadigvæk 12 g. gær.
    Spændende hvordan de kommer til at smage ❤️ God dag.

    • Hej Anette

      Det er nemlig super lækkert og en god måde at få ekstra protein i sit bagværk:)
      Håber de blev gode:)

      Kh Dianna

Skriv et svar til Jytte Nicolaisen Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)