Æltefri grove boller med hytteost - Proteinrige boller
Opskrift på koldhævede og æltefri groveboller med hytteost - Lækre proteinrige boller.9-10 stk.
Ret Brød, Morgenmad, Tilbehør
Køkken Dansk
Nøgleord Grove boller, Koldhævede boller, Æltefri boller
Samlet tid 12 timertimer
Servings 10stk
Calories 236kcal
Ingredienser
225ghytteost - jeg bruger 1,5%
1æg
12ggær
2 1/2dlkoldt vand
2spskolie
375ghvedemel
150gfuldkornshvedemel
12gsalt
Sesam og birkes
Sådan gør du
Dag 1
Rør dejen sammen direkte i skålen den skal hæves i - sørg for den er stor nok så dejen kan hæve. Jeg bruger en condibøtte på 3 liter.
Blend æg og hytteost sammen i en minihakker eller lignende. Dette step kan sagtens undlades - jeg gør det kun så mine piger ikke opdager hytteosten;) Ingredienserne kan også blandes direkte i.
Opløs gæren i vandet og tilsæt olie, æg og hytteost.
Tilsæt mel og salt, gerne ad et par omgange, og rør dejen godt sammen med en ske.Sørg for at melet er rørt godt ind i dejen - fugt evt. hånden med lidt vand, og hjælp dejen på vej, hvis der er behov for det.
Læg låg på, og lad dejen hæve en halv times tid på køkkenbordet, inden den kommer på køl natten over.
Dag 2
Tag dejen ud af køleskabet og lad den få lidt temperatur imens ovnen varmes op. Lad gerne dejen blive i bøtten.Jeg bruger bagestål til disse boller, det skal varmes med op i ovnen - alternativt kan du varme bagepladen med op i ovnen.
Dyp en spiseske i koldt vand, og tag klatter af dejen op, og læg dem på et stykke bagepapir. Du skal ende med 9-10 boller pr. portion.Du kan lade bollerne efterhæve i 20 minutters tid, under et klæde, hvis tiden er til det – dette er dog ikke et must.
Drys toppen af dejen med sesam og birkes, og bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader, almindelig varme, i cirka. 18-20 minutter.
Lad bollerne køle let af på en rist inde de serveres, og opbevar dem derefter i en tætlukket pose.Bollerne kan også fryses.