
Lækre hjemmelavede ravioli fyldt med saftig Osso buco rørt med mascarpone, toppet med salviesmør og masser af frisk trøffel.
Det her er simpelthen et måltid ud over det sædvanlig, – det smager helt fantastisk og så er det ganske nemt at gå til.
Det mest tidskrævende er simretid for Osso buco’en og hviletiden for pastaen, – alt derudover behøver ikke tage meget mere end en halv times tid. Et skønt måltid for enhver pasta elsker, og for dem der bare er vilde med trøfler.

Ravioli med Osso buco, salvie og trøffel
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Pasta
- 300 g
god pastamel (type 00), - vi bruger den fra Kornbymølle der laver en fantastisk én af slagsen
- 3
æg
-
Lidt salt
Osso buco
- 1 kg
osso buco
- 2
løg
- 2
store gulerødder
- 2 stængler
bladselleri
- 3 fed
hvidløg
- 2 kviste
rosmarin
- 2 kviste
timian
- 1 kvist
salvie (kan undlades)
- 1 flaske
hvidvin
- 1 1/2 l
vand + 2 oksebouillonterninger
- 50 g
smør
- 1/2 dl
olie
- 2 spsk
tomatkoncentrat
- 1 dl
hvedemel
- 1 spsk
paprika
-
Salt og peber
Fyld og topping
- 200 g
mascarpone
- 200 g
smør
- 6
store salvie blade
-
Peber
- 1
friske trøffel, - alt efter sæson
- Evt. et par salvie blade til servering, finthakket
Sådan gør du
Pastadej
- Hæld melet ud på køkkenbordet og lav en fordybning i midten. Slå æggene ud i dejen og tilsæt en smule salt.
- Ælt dejen godt sammen på køkkenbordet, og læg den derefter i en pose og lad den hvile på køl i min. 30 min.
Osso buco
- Snit løg, gulerødder, bladselleri og hvidløg groft.
- Bind krydderurterne sammen med en kødsnor.
- Vend stykkerne af osso buco i melet så alle sider bliver dækket.
- Varm olien og 50 g smør i en gryde og brun kødet godt af, krydr med paprika, salt og rigeligt peber.
- Hæld grøntsagerne over og svits dem med i 5-10 min. Er gryden smal i bunden, kan kødet lige tages op mens grøntsagerne svitses, og derefter lægges ned i igen.
- Tilsæt tomatkoncentrat og lad det varme med et par minutter.
- Tilsæt krydderurte buketten og hæld vinen over, og lad den reducere en smule.
- Hæld vand over og tilsæt bouillonterninger, kog op og lad derefter retten simre i 3-4 timer under låg, - rør blot et par gange undervejs.
- Når kødet er møre tages det op sammen med 1/3 af grøntsagerne.
- Kødet pilles fra benene, og hakkes groft sammen med grøntsagerne, og lægges derefter til side på en tallerken. Gem evt. et par stykker kød til at trevle til toppen.
- Kog fonden ind til en god sauce, gryderet eller lignende. - Fonden sigtes igennem en fin si, - og hældes derefter tilbage i en lille kasserolle hvor den reduceres ved kraftig varme. Du skal ende med ca. 7 dl fond. Undlad at salt før til sidst, - salte fra bouillonterninger og krydring af kødet er oftest rigeligt.
Fyld og topping
- Smelt smørret ved svag varme i en lille gryde og tilsæt salviebladene og krydr med peber, - lad det stå og simre ved svag varme. Fjern skum/valle løbende.
- Bland kødet og de hakkede grøntsager med mascarponen og smag til med salt og peber.
- Kør dejen på pastamaskinen, eller rul den ud i hånden til en tykkelse på ca. 2 mm., - drys med pastamel så ikke dejen klistrer til kagerulle og bordet.
- Bruges pastamaskine gøres følgende: Start med den største (10 på vores maskine), og gør stille og roligt dejen tyndere ved at justere mm. på maskinen. Drys evt. dejen med lidt pastamel hvis den klistrer.
- Kør dejen til den er 2 mm, og drys pladerne med lidt mel hvis der er behov for det.
- Placer små klatter fyld , 1 stor tsk., på pastapladerne, med mellemrum, så raviolierne kan udstikkes.
- Pensl pastaen med vand, helt tæt ind til fyldet, - og placer en pastaplade over fyldet. Mas pastaen fint sammen om fyldet, og sørg for, at så meget luft som muligt er mast ud af pastaen.
- Udstik raviolien i ønskede form.
- Læg de færdige ravioli på en tallerken drysset med mel så ikke de klistrer sammen, - melet forsvinder under tilberedning.
- Bring en stor gryde godt saltet vand i kog, - og kog derefter raviolierne i ca. 3 minutter ved middel varme, - vandet må ikke buldre så raviolierne slynges rundt. Tag raviolierne op med en hulske og læg dem på en tallerken.
- Fjern salviebladene fra smørsaucen, skru op for blusset og lad den bruse op til den får en let nøddeagtig duft, - rør undervejs, og pas på den ikke brænder på.
- Anret raviolien i en dyb tallerken og top med salviesmør, evt. en smule friskhakket salvie og masser af revet trøffel.

Pingback: Masi Campofiorin - Opskrift med ravioli, osso buco og trøffel
Det lyder virkelig lækkert, jeg vil lave det som en mellemret, kan jeg lave dem dagen i forvejen og opbevare dem i køleskabet, indtil de skal koges?
Hej Lena
Det kan du sagtens ja 🙂
Giv dem godt med mel, så de ikke klistrer sammen, og dæk med film, så de ikke bliver hårde 🙂
Og sørg for at selve fyldet ikke er for vådt naturligvis 🙂
Kh Dianna