Vegetarisk stir fry med kikærter
Opskrift på vegetarisk stir fry med kikærter og grønstager.

Lækker sprød asiatisk stir fry med kikærter, ristede cashewnødder og masser af sprøde grøntsager.
Stir fry saucen til min vegetariske Stir Fry er lavet med hoisin og soya, – en skøn kombination af det salte og søde, – og godt med smæk på smagen fra hvidløg og ingefær.
Jeg har brugt en masse blandede grøntsager i denne vegetar stir fry, – peberfrugter, broccoli, squash og svampe. Du kan også bruge gulerødder, blomkål, sugarsnaps, baby majs og lignende, – præcis hvad du foretrækker.
Server din vegetariske Stir Fry med kogte ris eller nudler, – eller server den til et stykker stegt kylling, oksekød eller svinemørbrad. Nem og sund frokost eller aftensmad.

Vegetarisk stir fry med kikærter
Opskrift på vegetarisk stir fry med kikærter og grønstager.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalpersoner
Følg mig på Instagram +250.000 følger Gourministeriet på Instagram
Video af opskriften
Ingredienser
Vegetarisk stir fry
- 1 broccoli
- 1 squash
- 2 peberfrugter, skåret i skiver
- 250 g svampe, skåret i skiver
- 2-3 rødløg, skåret i både
- 1 ds kikærter, drænet for væde
- 100 g usaltede cashewnødder
- 3 spsk olie
Stir fry sauce
- 1/2 dl hoisinsauce
- 1/2 dl soyasauce
- 2 fed hvidløg, revet eller presset
- 1 spsk revet ingefær, ca. 4 cm
- 1 tsk sesamolie
- 1 tsk maizena majsstivelse
Topping
- Snittet forårsløg
- Snittet chili
- Sesam
- Limebåde
Sådan gør du
- Overhæld broccolien med kogende vand, og skyl det derefter i rigeligt koldt vand så den køler helt. På den måde beholder det sin flotte farve.Del det i små buketter, og lader dem tørre godt på et viskestykke.*Gør evt. dette tidligere på dagen, eller dagen før, for at fjerne skjulte urenheder.
- Del squashen på midten, og skær dette i skiver. Er "kernedelen" meget stor, kan du skrabe denne ud med en ske, inden squashen skæres i skiver.
- Bland ingredienserne til stir fry sauce og sæt den til side.
- Varm olien på en pande, og rist cashewnødderne af ved middel varme, til de er gyldne på begge sider. Læg dem til side på lidt køkkenrulle.
- På samme pande steges svampene af i et par minutter ved god høj varme, – tilsæt evt. mere olie hvis der er behov for det.
- Hæld derefter broccoli, peberfrugt, rødløg og squashen ved, og steg det med i 3-4 minutter, fortsat ved god høj varme.
- Tilsæt de drænede kikærter og de ristede cashewnødder, og hæld stir fry saucen over. Varm det igennem i yderligere et par minutter, og fjern derefter panden fra blusset.*Grøntsagerne skal have masser af bid.
- Top din stir fry med sesam, forårsløg og chili, og server den med limebåde ved siden af.Du kan servere denne vegetariske stir fry med ris eller nudler, – men du kan også servere den til et stykke stegt kylling, oksekød eller svinemørbrad, – eller et stykke bagt eller stegt laks.
Uhm vældig lækkert og hurtig at lave..
En sikker vinder..
Hej Tina
Eeej hvor dejligt altså, tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna
Bare lækkert…selv min kød spisende mand fandt den super!
Der er jeg simpelthen så glad for at høre, tusind tak altså 🙂
Dbh Dianna