Thai inspireret rød karry med laks - Opskrift på laks i rød karry

Thai inspireret rød karry med laks

Thai inspireret rød karry med laks
Opskrift på lækker thai rød karry med stegt laks.
Thai inspireret rød karry med laks - Opskrift på laks i rød karry

Lækker thai inspireret rød karry med kokosmælk, friske grøntsager og pandestegt laks.
En ultra cremet kokos karry sauce fyld med smag fra det thailandske køkken, – saftig stegt laks og sprøde grøntsager.
Jeg er vild med laks, og i sådan en thai inspireret udgave gør den sig altså rigtig godt.
Retten er super nem at lave, og kan være klar på alt mellem 30-45 minutter, alt efter om du bruger 1 eller 2 pander.
Server med kogte ris eller stegte nudler, fintsnittet forårsløg og evt. hakkede peanuts eler cashewnødder.

Laks med rød karry og kokosmælk
Denne ret er perfekt til hele familien, styrken kan du selv varierer, – start evt. med 2 spsk rødkarry pasta og juster efterfølgende. Der er stor forskel på varianterne.
Du kan også tilsætte frisk chili eller toppe den med frisk chili ved servering.

Thai inspireret rød karry med laks - Opskrift på laks i rød karry

Thai inspireret rød karry med laks

Opskrift på lækker thai rød karry med stegt laks.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.96 fra 22 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Thai
Samlet tid: 45 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 4 laksefileter, ca. 150 g/stk
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, revet eller presset
  • 4 cm ingefær, fintrevet – ca. 2 spsk 
  • 125 g sugarsnaps eller sukkerærter
  • 1/2 broccoli eller 8 aspargesbroccoli – delt i små buketter
  • 1 rød peber, skåret i strimler
  • 2 ds kokosmælk (ikke light)
  • 2-3 spsk rød karrypasta
  • 3 spsk tomatkoncentrat
  • 1 lime, saften heraf
  • 1 1/2 tsk fiskesauce
  • Olie
  • Salt og peber
  • Kogte ris til servering
  • Evt. fintsnittede forårsløg til servering

Sådan gør du

  • Fjern evt. ben fra laksefileterne, og krydr med salt og peber.
  • Varm lidt olie på en pande, og steg laksefileterne ved god høj varme i ca. 3 minutter på hver side, alt efter tykkelse. Læg dem til side på en tallerken og dæk dem løst med folie.
    Har laksen skind på, så starter med at stege kød siden. Pres evt. med en palet på skindsiden imens, så laksestykket mases let mod panden, – så sikrer du en flot "stegeskorpe". Vend derefter stykkerne og lad dem stege 3 minutter på skindside.
  • Tør panden over med et stykke køkkenrulle, tilsæt lidt olie og steg løg, hvidløg og ingefær af et par minutter.
    *Ønsker du retten færdig hurtigere kan du blot bruge to pander, og stege laksen på en og tilberede saucen på en anden.
  • Tilsæt tomatkoncentrat og karrypasta, og varm det med et par minutter, og tilsæt derefter peberfrugt, sukkerærter og broccoli og steg med i 4 minutter.
  • Hæld kokosmælken over og lad retten simre i 10-15 min.
    *Kog risene imens.
  • Tilsæt fiskesauce og lime, og smag til med salt og peber.
    *Er saucen for tyk kan du tilsætte en smule vand efter behov, – men den skal være lækker cremet
  • Fjern skindet fra laksestykkerne og læg dem i saucen.
    *du kan undlade dette step hvis du ikke sætter panden på bordet.
  • Server med ris og et drys grønt, – evt. hakkede peanuts eller cashewnødder.
Thai inspireret rød karry med laks - Opskrift på laks i rød karry
Thai inspireret rød karry med laks – Opskrift på laks i rød karry

Kommentarer

  1. Gitte Jensen

    Det er en lækker nem ret med lidt styrke, smagte vidunderligt….ikke sidste gang den bliver lavet

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)