Syltede bøgehatte – nemme og dekorative svampe med masser af smag.
De her syltede bøgehatte er sådan et lille ekstra element, der kan løfte en ret fra god til virkelig gourmet.
De er syltet i en mild eddikelage med rosmarin og hele peberkorn, som giver en skøn balance mellem syre og krydderi. Du kan også vælge at tilføje f.eks. timian, laurbærblad eller estragon, hvis du vil skifte smagen lidt ud.
Jeg elsker at bruge de små bøgehatte – de holder formen flot og ser virkelig dekorative ud. Også enoki fungerer super godt, hvis du vil lege lidt med udtrykket. Du kan selvfølgelig bruge lige præcis de svampe, du har adgang til – og gerne en blanding.
De syltede svampe er perfekte som tilbehør til en smukt anrettet bøf med puré, ovenpå et stykke smørrebrød med hønsesalat eller i en lille tapas-anretning. De er klar efter bare et par timer i lagen, men bliver kun bedre af at trække i et døgn eller 2 – og de holder sig nemt 1-2 uger på køl i et rent glas med låg.
Syltede svampe – anvendelse & variationer
Syltede svampe – og især de små fine bøgehatte – er et fantastisk element at have stående i køleskabet. De tilfører både syre, umami og struktur, og så ser de helt vildt flotte ud, når de bliver lagt som topping på en ret.
Her er nogle idéer til anvendelse:
- Som syrligt modspil til en cremet ret – f.eks. en selleripuré, flødesauce eller hønsesalat
- På rugbrød med f.eks. kartoffel, bøf eller paté
- I en wrap eller sandwich som noget frisk og syrligt
- Som en del af et ostebord eller tapasfad
- Ovenpå en lun tærte eller pizza med svampe og ost
Du kan også sylte en blanding af forskellige svampe – f.eks. brune champignon, kantareller eller kejserhatte – og lege med både smag og farver. Lagen kan også varieres med krydderier som stjerneanis, nelliker eller chili, alt efter hvilket udtryk du ønsker.
Det er små detaljer som de her, der virkelig kan løfte en ret – og så er det samtidig en nem måde at undgå madspild, hvis du har en bakke svampe, der er ved at synge på sidste vers.

Syltede bøgehatte
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 150 g bøgehatte – eller andre svampe
- 1 1/2 dl klar eddike
- 1 dl vand
- 100 g sukker
- 1 kvist rosmarin
- 10 peberkorn
- Lidt salt
Sådan gør du
- Rens svampene grundigt, og læg dem i et skoldet sylteglas sammen med rosmarin og peberkorn.
- Hæld eddike, vand og sukker i en lille kasserolle, og kog lagen op til sukkeret er opløst. Rør undervejs.
- Hæld den varme lage over svampene, sæt låg på, og lad svampene trække på køl i minimum 1-2 timer og gerne til dagen efter.
- Opbevar dem på køl – de holder fint i et par uger.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

