Velkommen til en ret, der bringer det bedste fra havet og haven direkte til dit bord.
Min opskrift på stegt laks med en sauce a la klassisk frikassé er en hyldest til de lyse måneder, men dens fortryllende smage og lette karakter gør den ideel året rundt. Dette måltid kombinerer den saftige, gyldenstegte laks med en silkeblød og smagfuld sauce, fyldt med gulerødder, grønne asparges og ærter, der sammen skaber et harmonisk symfoni af smage.
Serveret med kogte nye kartofler, er denne ret ikke bare en fryd for ganen, men også et farverigt indslag på middagsbordet, der lover at lyse ethvert måltid op.
Lad os smage på forårets og sommerens friskhed med denne skønne opskrift, der forener det klassiske med det nytænkende i et måltid, der vil blive husket.
Friske Ærter som Sæsonbetonet Touch
Når ærterne er i sæson, kan du med fordel tilføje en håndfuld friske ærter på toppen af denne skønne opskrift. Den naturlige sødme fra de friske ærter komplimenterer den rige og let cremede frikassé sauce – og bringer en ekstra sprød og frisk dimension til retten. Dette lille, men betydningsfulde twist, forstærker de harmoniske smagsnuancer i retten, og tilføjer også en smuk forårsgrøn nuance til retten.
Stegt laks med frikassé sauce og sommergrønt
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4 stykker laks – ca. 150 g/stk
- Salt og friskkværnet peber
- Olie
Freikassé sauce
- 50 g smør
- 3 spsk hvedemel
- 6-7 dl bouillon – kylling eller grønt
- 1 dl fløde – kan erstattes af sødmælk
- 1/2 citron, saften heraf
- Salt og friskkværnet peber
Grøntsager
- 4 gulerødder, skrællet og skåret i skiver
- 1 bdt friske grønne asparges skåret i mundrette bidder
- 200 g ærter, optøede
Til servering
- Kogte nye kartofler
- Evt. ærteskud eller persille
Sådan gør du
Frikassésauce og grøntsagerne
- Smelt smørret i en gryde, og pisk melet ud heri. Lad det bruse op og varm igennem i et par minutter, imens du pisker.
- Tilsæt bouillonen lidt ad gangen, og pisk grundigt, til saucen er fri for klumper.
- Hæld fløden ved, og lad saucen simre i ca. 10 minutter.*Imens saucen simrer, kan du med fordel tilberede laksen.
- Kog også gulerødderne i en smule let saltet vand i ca. 4-5 minutter – alt efter tykkelse. De skal være let møre – men stadig have et godt bid.
- Hæld alle grøntsagerne i saucen – gulerødder, asparges og ærter, og varm saucen godt igennem.*Jeg koger ikke asparges stykkerne først, da jeg bedst kan lide dem med lidt bid i. Derfor lader jeg dem kun tilberede i saucen mens denne varmes igennem. Du kan sagtens koge dem sammen med gulerødderne først, hvis du foretrækker dem mere møre.
- Smag til sidst saucen til med citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Laksen
- Krydr laksen med salt og friskkværnet peber på begge sider.
- Varm en pande op, og steg laksefileterne i en smule olie ved god høj varme i ca. 3 minutter på hver side, – alt efter tykkelse. Har laksen skind på, så start med at stege kød siden. Pres evt. med en palet på skindsiden imens, så laksestykket mases let mod panden, – så sikrer du en flot stegeflade. Vend derefter stykkerne og lad dem stege i ca. 3 minutter på skindsiden.
Servering
- Fordel saucen og grøntsagerne i bunden af 4 dybe tallerkener, læg laksen på toppen og pynt med ærteskud og/eller finthakket persille.Servér evt. med kogte nye kartofler.