
Sprød parmaskinke i ovn – nem og smagfuld topping til salater og sandwich.
Sprød parmaskinke er virkelig sådan en lille game changer i køkkenet – det smager vildt godt, er supernemt at lave og kan bruges til næsten alt.
Den sprøde, salte skinke er perfekt som topping til salater, på smørrebrød, ovenpå æggekagen, i en sandwich eller knækket i små stykker som drys på f.eks. en cremet pastaret eller en suppe.
Det hele klares nemt i ovnen – og du kan give den lidt ekstra karakter med frisk rosmarin, timian eller salvie, som bager med og afgiver masser af duft og smag undervejs.
Brug skinken som et sprødt modspil i bløde eller cremede retter – eller bare som en lille snack direkte fra bagepapiret.

Sprød parmaskinke i ovn
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 8-12 skiver parmaskinke (eller serrano)
- Lidt olie – gerne på spray
- Evt. friskkværnet peber
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Fordel skinken på en pageplade med bagepapir. Det kan godt overlappe hinanden en smule, da det trækker sig sammen under tilberedning.
- Spray toppen med en smule olie – eller pensl – hvis du ikke har spray, og krydr evt. med friskkværnet peber.
- Bag det i midten af en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 8-10 minutter.Lad det køle let af inden servering.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.