Spansk tortilla
Opskrift på enkelt og lækker spansk æggekage.

Enkelt og lækker spansk tortilla, – et nemt, hurtigt og super velsmagende måltid til både frokost og aften.
Du kan holde den enkelt eller fylde på af forskellige grøntsagsrester der måtte ligge i køleskabet, – det hele klæder denne spanske æggekage.
Server den alene eller med en skive friskbagt rugbrød og sprød bacon ved siden af.

Spansk tortilla
Opskrift på enkelt og lækker spansk æggekage.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalPersoner
Følg mig på Instagram +250.000 følger Gourministeriet på Instagram
Video af opskriften
Ingredienser
- 10
æg
- 500 g
kogte kartofler, skåret i tern
- 1
stort løg, grofthakket
- 100 g
feta
-
Salt og peber
-
Olie til stegning
-
Lidt vand
-
Evt. frisk purløg til toppen
Sådan gør du
- Pisk æggene godt sammen med en smule vand, – pisk til massen ikke længere trækker strenge når piskeriset løftes. Krydr med salt og peber.
- Varm lidt olie på en pande (der kan gå i ovnen) og steg kartoflerne af ved middel varme til de bruner let, krydr med salt og peber. Hæld løg over og lad dem stege klare.
- Fordel stykker af feta på panden mellem kartoflerne og løgene, – sørg for at det hele ligger i et jævnt lag.
- Hæld æggemassen over, sæt panden i ovnen og bag æggekagen i ca. 15-18 min. ved 200 grader (forvarmet ovn).
- Lad æggekagen trække 5 min. på køkkenbordet inden den skæres ud og serveres.
- Pynt evt. med frisk purløg.

