
Proteinsalat med quinoa, kikærter og bagte peberfrugter.
Denne mættende proteinsalat er fyldt med alt det gode – quinoa, kikærter, bredbladet persille, grønkål, soltørrede tomater og de mest smagfulde bagte peberfrugter. Det er en skøn kombination af friskhed, sprødhed og dyb krydret smag, som gør salaten både lækker og virkelig tilfredsstillende.
Dressingen er en aromatisk vinaigrette med sumak, stødt spidskommen og stødt koriander, der giver et let syrligt og varmt krydret præg. Faktisk bliver salaten bare endnu bedre, hvis den får lov at stå og trække lidt på køl, så smagene kan blande sig helt perfekt.
Proteinsalaten er perfekt som en selvstændig måltidssalat, men passer også rigtig godt som tilbehør til sommerens grillretter eller som en frisk kontrast til simreretter, i pitabrød eller lignende.
Den er super nem at lave – det er faktisk kun de bagte peberfrugter, der tager lidt tid – og så kan den holde sig lækker på køl i et par dage.

Proteinsalat med quinoa, kikærter og bagte peberfrugter
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1 peberfrugt
- 1/2 dl rød quinoa
- 1 ds kikærter
- 1 håndfuld grønkål, finthakket
- 1 håndfuld bredbladet persille, finthakket
- 1 lille rødløg, skåret i strimler
- 30 g soltørrede tomater i olie, hakket
Vinaigrette
- 2-3 spsk olie fra de soltørrede tomater
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk sumak
- 1/4 tsk stødt spidskommen
- 1/4 tsk stødt koriander
- 1 lille fed hvidløg, revet eller presset
- Chiliflager
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær siderne af peberfrugterne, spray med lidt olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i ca. 20-25 minutter.Lad dem køle en smule af inden skindet fjernes, og peberfrugterne skæres i små tern.
- Kog samtidig qunioaen som beskrevet på pakken, og skyl derefter i koldt vand. Dræn det godt i en sigte.
- Hæld kikærter, quinoa, bagte peberfrugter, grønkål, persille, rødløg og soltørrede tomater i en skål.
- Bland ingredienserne til vinaigretten, krydr med salt og friskkværnet peber og hæld den over salaten. Bland det godt sammen og smag til med salt, friskkværnet peber og chiliflager.