Proteinsalat med quinoa, kikærter og bagte peberfrugter
Opskrift på krydret og mættende salat med quinoa og kikærter.
Ret Salat, Tilbehør
Køkken Libanesisk, Mellemøsten
Nøgleord Grill tilbehør, Protein, Salat med kikærter, Sommermad
Samlet tid 40 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 252kcal
Ingredienser
1peberfrugt
1/2dlrød quinoa
1dskikærter
1håndfuldgrønkål, finthakket
1håndfuldbredbladet persille, finthakket
1lille rødløg, skåret i strimler
30gsoltørrede tomater i olie, hakket
Vinaigrette
2-3spskolie fra de soltørrede tomater
1spskcitronsaft
1tsksumak
1/4tskstødt spidskommen
1/4tskstødt koriander
1lille fed hvidløg, revet eller presset
Chiliflager
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Skær siderne af peberfrugterne, spray med lidt olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, i ca. 20-25 minutter.Lad dem køle en smule af inden skindet fjernes, og peberfrugterne skæres i små tern.
Kog samtidig qunioaen som beskrevet på pakken, og skyl derefter i koldt vand. Dræn det godt i en sigte.
Hæld kikærter, quinoa, bagte peberfrugter, grønkål, persille, rødløg og soltørrede tomater i en skål.
Bland ingredienserne til vinaigretten, krydr med salt og friskkværnet peber og hæld den over salaten. Bland det godt sammen og smag til med salt, friskkværnet peber og chiliflager.