Lemon curd - Nem opskrift på hjemmelavet lemon curd

Lemon curd

Lemon curd
Opskrift på lækker cremet og fyldig lemon curd.
Lemon curd - Nem opskrift på hjemmelavet lemon curd

Opskrift på den skønneste lemon curd, – fyldig og cremet, syrlig og med en blød sødme.
Denne her lemon curd smager fantastisk, – den er blød og cremet og har en helt vidunderlig dyb smag af citron.
Jeg foretrækker den syrlig og ikke for tyk, – men det er naturligvis smag og behag. Ønsker du den tykkere i konsistensen kan du blot lade den tykne en smuldre mere i gryden.
Lemon curd smager skøn til forskellige desserter, på en bolle eller lignend. Faktisk er det en slags marmelade, – så du kan også bruge den ovenpå en ostemad, super lækkert.
Ikke destomindre smager lemon curd også fantastisk som topping på en portion yoghurt, eller til forskellige desserter, – gerne med en fed cremer der går perfekt sammen med syren i din lemon curd.

Lemon curd - Nem opskrift på hjemmelavet lemon curd

Lemon curd

Opskrift på lækker cremet og fyldig lemon curd.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.93 fra 28 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert, Tilbehør
Køkken: Engelsk
Keyword: Curd
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal6 personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1 1/2 dl friskpresset citronsaft (ca. 3 citroner)
  • 2-3 spsk fintrevet citronskal – skal af 1 1/2 citron
  • 130 g sukker
  • 50 g smør, skåret i tern
  • 1 æg
  • 2 æggeblommer

Sådan gør du

  • Blend sukker og citronskal i en minihakker til citronskal og sukker er forenet i en fin støv.
    *Dette step kan du undlade, da din lemon curd alligevel skal sigtes efter tilberedning, – men citronskallen afgiver endnu mere smag og aroma ved at blende det først.
  • Hæld æg, æggeblommer, citronsaft, sukker og citronskal i en gryde, og varm det op ved svag til middel varmer, – pisk i det konstant.
  • Når din lemon curd begynder at tage temperatur rører du smørret i lidt ad gangen, – stadig under konstant omrøring.
  • Skru ned til lav varme, og pisk i gryden, til din lemon curd tykner, – det tager ca. 10-12 minutter.
    *Hold den under 80 grader, – varmes den højere op vil æggene sætte sig som en portion røræg. Brug derfor gerne et termometer hvis du er i tvivl.
  • Når cremen er tyknet let, – husk den tykner yderligere når den kommer på køl, hælder du den igennem en finmasket sigte, og ned i et skoldet syltetøjsglas.
    *Ønsker du din lemon curd mere fast, skal du lade det tykne en smule mere i gryden.
  • Opbevar din lemon curd på køl i et tætlukket glas, hvor den holder sig fint i 8-10 dage.

Kommentarer

  1. Inge Rasmussen

    Kan man fryse lemondcurden?

  2. Henriette Jensen

    Hej Dianna.
    Kan man bruge lemon curd til varm mad..?
    Feks til pasta med rejer eller ligende..

    • Hej Henriette

      Det tror jeg bliver for sødt, så det vil jeg ikke anbefale:)
      Tror også æggene vil gryde ved så høj opvarmning:)

      Kh Dianna

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)