2-3spskfintrevet citronskal - skal af 1 1/2 citron
130gsukker
50gsmør, skåret i tern
1æg
2æggeblommer
Sådan gør du
Blend sukker og citronskal i en minihakker til citronskal og sukker er forenet i en fin støv.*Dette step kan du undlade, da din lemon curd alligevel skal sigtes efter tilberedning, - men citronskallen afgiver endnu mere smag og aroma ved at blende det først.
Hæld æg, æggeblommer, citronsaft, sukker og citronskal i en gryde, og varm det op ved svag til middel varmer, - pisk i det konstant.
Når din lemon curd begynder at tage temperatur rører du smørret i lidt ad gangen, - stadig under konstant omrøring.
Skru ned til lav varme, og pisk i gryden, til din lemon curd tykner, - det tager ca. 10-12 minutter.*Hold den under 80 grader, - varmes den højere op vil æggene sætte sig som en portion røræg. Brug derfor gerne et termometer hvis du er i tvivl.
Når cremen er tyknet let, - husk den tykner yderligere når den kommer på køl, hælder du den igennem en finmasket sigte, og ned i et skoldet syltetøjsglas.*Ønsker du din lemon curd mere fast, skal du lade det tykne en smule mere i gryden.
Opbevar din lemon curd på køl i et tætlukket glas, hvor den holder sig fint i 8-10 dage.