Kylling i paprikasauce med sprøde kartofler – Nem og cremet panderet

Kylling i paprikasauce med sprøde kartofler

Kylling i paprikasauce med sprøde kartofler – Nem og cremet panderet
Kylling i paprikasauce med sprøde kartofler
Opskrift på den lækreste panderet med kylling i cremet paprikasauce og sprøde kartofler.
5 fra 1 stemme

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Kylling i paprikasauce med sprøde kartofler – cremet panderet med masser af smag.

Her er en vaskeægte familiefavorit – kylling i paprikasauce med sprøde kartofler, bacon og grønt. Det er en ret, der både smager af comfort food og stadig er nem nok til en travl hverdagsaften.

Det meste tilberedes på én pande, og det gør både arbejdet og opvasken lettere. Kartoflerne ryger i ovnen og bliver sprøde og gyldne, mens resten tilberedes i det smeltede baconfedt på panden – det giver masser af smag og en skøn bund til saucen.

Først steger jeg bacon sprødt, og bruger fedtet til at brune kyllingebrysterne. Så steges svampe, løg, hvidløg, paprika og tomatkoncentrat, som får lov at samle smag. En lille smule mel hjælper med at jævne saucen, og så tilsættes bouillon og fløde (eller cremefine, hvis du vil gøre den lettere). Til sidst vendes den sprøde bacon og små peberfrugttern i den varme paprikasauce, som lige får lov at simre, indtil kartoflerne er færdige i ovnen.

Når retten skal samles, vendes halvdelen af kartoflerne i saucen, kyllingen lægges tilbage i panden, og resten af kartoflerne fordeles på toppen – klar til servering. Du kan også sagtens forberede retten en time i forvejen og holde den lun i ovnen. Den er cremet, fyldig, sprød og fuld af smag, og både børn og voksne elsker den.

Et lille tip om kyllingen – vælg den metode, der passer dig bedst

Når du laver retten, kan du sagtens vælge at stege kyllingebrysterne på en anden pande, hvis du synes, det gør processen mere overskuelig.

Der er god tid til at stege både bacon, kylling og grønt på samme pande, imens kartoflerne bager i ovnen – men hvis du gerne vil undgå, at det hele sker samtidig på én pande, så kan du vælge at lade kyllingen stege for sig selv på en separat pande. På den måde kan den stå og hygge lidt, mens du fokuserer på saucen.

Du kan enten:

  • Brune kyllingen af i baconfedtet og derefter overføre den til en anden pande, hvor den færdigsteger stille og roligt
  • Stege kyllingen færdig på hovedpanden og så lægge den til side på en tallerken med lidt stanniol over, så den holder sig lun
  • Eller lade den stege færdig i ovnen sammen med kartoflerne – her vil jeg anbefale at bruge et stegetermometer

Det er helt op til dig og hvad du synes passer bedst til dit køkken og dit tempo.
Retten er super fleksibel – og det vigtigste er, at du står tilbage med en saftig kylling og en cremet, smagfuld paprikasauce, der spiller max sammen med de sprøde kartofler.

Kylling i paprikasauce med sprøde kartofler – Nem og cremet panderet

Kylling i paprikasauce med sprøde kartofler

Opskrift på den lækreste panderet med kylling i cremet paprikasauce og sprøde kartofler.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Nøgleord: Panderet
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Ændre antal4 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

  • 700 g små kartofler, halveret
  • 1 tsk timian
  • 150 g bacon, skåret i tern
  • 600 g kyllingebryst, evt. i halve stykker
  • 50 g smør
  • 300 g svampe, i skiver eller kvarte
  • 1 løg, finthakket
  • 3 fed hvidløg, finthakket
  • 1 1/2 spsk paprika
  • 4 spsk tomatkoncentrat
  • 2 spsk hvedemel
  • 3 1/2 dl vand
  • 1 bouillonterning, kylling
  • 2 dl fløde
  • 2 peberfrugter, skåret i små tern
  • Salt og friskkværnet peber
  • Olie

Få Gourministeriets app – uden reklamer.

Hent den nu i App Store eller Google Play. Læs mere her

Sådan gør du

  • Vend kartoflerne med lidt olie, timian, salt og friskkværnet peber, og bag dem i en forvarmet ovn ved 210 grader, almindelig varme, i cirka. 50 minutter eller til de er gyldne og sprøde.
  • Varm en pande op, og steg baconen gylden i lidt olie. Læg det til side på en tallerken.
  • På samme pande steges kyllingen til den er gylden og gemmemstegt. Tilsæt mere olie hvis der er behov for det, og krydr med paprika, salt og friskkværnet peber.
    Læg kyllingen til side og dæk den til med staniol – eller hold den lun på en anden pande.
  • Smelt smørret på samme pande og stege svampene ved god høj varme til de har smidt væden – krydr med salt og friskkværnet peber. Tag evt. lidt til side til toppen.
  • Tilsæt løg og hvidløg, og steg med til løgene er klare, og rør derefter paprika og tomatkoncentrat i.
  • Drys melet over og rør det sammen, og rør derefter vand, bouillon og fløden i. Hæld også rød peber og den sprøde baconen tilbage på panden, og lad saucen simre videre imens kartoflerne bager færdigt i ovnen.
  • Smag saucen til med salt og friskkværnet peber.
  • Vend halvdelen af de stegte kartofler i saucen, og læg også kyllingen godt ned i saucen. Læg de sidste stegte kartofler på toppen, evt. lidt stegte svampe og drys med friskkværnet peber og hakket persille.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)