Opskrift på den lækreste panderet med kylling i cremet paprikasauce og sprøde kartofler.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Nøgleord Panderet
Samlet tid 1 timetime10 minutterminutter
Servings 4personer
Calories 694kcal
Ingredienser
700gsmå kartofler, halveret
1tsktimian
150gbacon, skåret i tern
600gkyllingebryst, evt. i halve stykker
50gsmør
300gsvampe, i skiver eller kvarte
1løg, finthakket
3fedhvidløg, finthakket
1 1/2spskpaprika
4spsktomatkoncentrat
2spskhvedemel
3 1/2dlvand
1bouillonterning, kylling
2dlfløde
2peberfrugter, skåret i små tern
Salt og friskkværnet peber
Olie
Sådan gør du
Vend kartoflerne med lidt olie, timian, salt og friskkværnet peber, og bag dem i en forvarmet ovn ved 210 grader, almindelig varme, i cirka. 50 minutter eller til de er gyldne og sprøde.
Varm en pande op, og steg baconen gylden i lidt olie. Læg det til side på en tallerken.
På samme pande steges kyllingen til den er gylden og gemmemstegt. Tilsæt mere olie hvis der er behov for det, og krydr med paprika, salt og friskkværnet peber.Læg kyllingen til side og dæk den til med staniol - eller hold den lun på en anden pande.
Smelt smørret på samme pande og stege svampene ved god høj varme til de har smidt væden - krydr med salt og friskkværnet peber. Tag evt. lidt til side til toppen.
Tilsæt løg og hvidløg, og steg med til løgene er klare, og rør derefter paprika og tomatkoncentrat i.
Drys melet over og rør det sammen, og rør derefter vand, bouillon og fløden i. Hæld også rød peber og den sprøde baconen tilbage på panden, og lad saucen simre videre imens kartoflerne bager færdigt i ovnen.
Smag saucen til med salt og friskkværnet peber.
Vend halvdelen af de stegte kartofler i saucen, og læg også kyllingen godt ned i saucen. Læg de sidste stegte kartofler på toppen, evt. lidt stegte svampe og drys med friskkværnet peber og hakket persille.