Koldhævede ciabatta boller - Opskrift på ciabatta med surdej

Koldhævede ciabatta boller med surdej

Koldhævede ciabatta boller med surdej
Opskrift på koldhævede ciabatta boller med surdej.
Denne opskrift giver ca. 12 stk.
Koldhævede ciabatta boller - Opskrift på ciabatta med surdej

Lækre saftige ciabatta boller med en dejlig sej skorpe og blød midte. De her ciabatta boller er perfekt som tilbehør til salater, i madpakken og til sandwich.
De kan med fordel lunes i ovnen, – giv dem en smule vand og lun dem i 5-8 min. ved 200 grader, almindelig ovn.

Koldhævede ciabatta boller - Opskrift på ciabatta med surdej

Koldhævede ciabatta boller med surdej

Opskrift på koldhævede ciabatta boller med surdej.
Denne opskrift giver ca. 12 stk.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød
Køkken: Dansk, Italiensk
Samlet tid: 12 timer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 450 g

    type 00 mel

  • 200 g

    durum mel

  • 10 g

    gær

  • 4 1/2 dl

    koldt vand

  • 2 dl

    tynd surdej - biga

  • 1 tsk

    honning

  • 1/2 dl

    oliven olie

  • 15

    gram salt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter honning, surdej og olie.
  • Rør begge slags mel i, lidt ad gangen, og kør dejen på maskine til den slipper kanterne, - ca. 8 min.
  • Hæld lidt olie i skålen dejen skal hæve i, læg dejen i og hæld lidt olie over.
  • Lad dejen hæve på køl i ca. 12 timer.
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå og få lidt varmen imens ovnen varmes op.
  • Hak bollerne ud med en dej skraber, vend dem i durum mel, og placer dem på en bradepande beklædt med bagepapir.
    *Du kan evt lade dem efterhæve en lille halv time under et klæde, men dette er ikke et must.
  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader i ca. 20 minutter, - gerne med damp.

Noter

Har man ikke damp i sin ovn kan man stille en skål med vand i bunden af ovnen, - det giver samme damp effekt.
Koldhævede ciabatta boller - Opskrift på ciabatta med surdej
Koldhævede ciabatta boller med surdej
Koldhævede ciabatta boller - Opskrift på ciabatta med surdej
Koldhævede ciabatta boller, – perfekt til lækre sandwich.

Kommentarer

  1. Tina Møller Andersen

    Har bagt dem både hjemme og med 5,3 l vand skære dog ned på mængden af gær da den hæver fint med 50 g gær til 5,3 l vand.

    • Christian Lind

      Hej Dianna

      Den surdej du nævner i denne opskrift, er det ikke en poolish, og ikke en biga? Eller er det mig der er galt på den

      • Hej Christina

        Uhhh det har jeg faktisk ikke hørt om før.
        Biga kaldte de dejen på det sted, hvor min mand dengang tog et bagekursus.

        Dbh Dianna

  2. Michael Bendfeldt

    Hvis man ny skal lave den med “almindelig” surdej og uden gær, hvor meget vil du så tro man skal bruge?

    • Hej Michael

      Jeg er desværre ikke så god til surdej. Jeg har et ønske om, at prøvet at komme i surdejs træning, men skal lige finde tiden til det 🙂

      Dbh Dianna

Skriv et svar til Tina Møller Andersen Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)