Lækre saftige ciabatta boller med en dejlig sej skorpe og blød midte. De her ciabatta boller er perfekt som tilbehør til salater, i madpakken og til sandwich.
De kan med fordel lunes i ovnen, – giv dem en smule vand og lun dem i 5-8 min. ved 200 grader, almindelig ovn.

Koldhævede ciabatta boller med surdej
Ingredienser
- 450 g
type 00 mel
- 200 g
durum mel
- 10 g
gær
- 4 1/2 dl
koldt vand
- 2 dl
- 1 tsk
honning
- 1/2 dl
oliven olie
- 15
gram salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter honning, surdej og olie.
- Rør begge slags mel i, lidt ad gangen, og kør dejen på maskine til den slipper kanterne, - ca. 8 min.
- Hæld lidt olie i skålen dejen skal hæve i, læg dejen i og hæld lidt olie over.
- Lad dejen hæve på køl i ca. 12 timer.
- Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå og få lidt varmen imens ovnen varmes op.
- Hak bollerne ud med en dej skraber, vend dem i durum mel, og placer dem på en bradepande beklædt med bagepapir. *Du kan evt lade dem efterhæve en lille halv time under et klæde, men dette er ikke et must.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader i ca. 20 minutter, - gerne med damp.
Følg Gourministeriet på Instagram
Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Noter


Har bagt dem både hjemme og med 5,3 l vand skære dog ned på mængden af gær da den hæver fint med 50 g gær til 5,3 l vand.