Koldhævede ciabatta boller med surdej
Opskrift på koldhævede ciabatta boller med surdej.
Denne opskrift giver ca. 12 stk.

Lækre saftige ciabatta boller med en dejlig sej skorpe og blød midte. De her ciabatta boller er perfekt som tilbehør til salater, i madpakken og til sandwich.
De kan med fordel lunes i ovnen, – giv dem en smule vand og lun dem i 5-8 min. ved 200 grader, almindelig ovn.

Koldhævede ciabatta boller med surdej
Opskrift på koldhævede ciabatta boller med surdej.
Denne opskrift giver ca. 12 stk.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Følg mig på Instagram +130.000 følger Gourministeriet på Instagram
Ingredienser
- 450 g
type 00 mel
- 200 g
durum mel
- 10 g
gær
- 4 1/2 dl
koldt vand
- 2 dl
- 1 tsk
honning
- 1/2 dl
oliven olie
- 15
gram salt
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter honning, surdej og olie.
- Rør begge slags mel i, lidt ad gangen, og kør dejen på maskine til den slipper kanterne, - ca. 8 min.
- Hæld lidt olie i skålen dejen skal hæve i, læg dejen i og hæld lidt olie over.
- Lad dejen hæve på køl i ca. 12 timer.
- Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå og få lidt varmen imens ovnen varmes op.
- Hak bollerne ud med en dej skraber, vend dem i durum mel, og placer dem på en bradepande beklædt med bagepapir. *Du kan evt lade dem efterhæve en lille halv time under et klæde, men dette er ikke et must.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader i ca. 20 minutter, - gerne med damp.
Noter
Har man ikke damp i sin ovn kan man stille en skål med vand i bunden af ovnen, - det giver samme damp effekt.


Har bagt dem både hjemme og med 5,3 l vand skære dog ned på mængden af gær da den hæver fint med 50 g gær til 5,3 l vand.