Lækre saftige ciabatta boller med en dejlig sej skorpe og blød midte. De her ciabatta boller er perfekt som tilbehør til salater, i madpakken og til sandwich.
De kan med fordel lunes i ovnen, – giv dem en smule vand og lun dem i 5-8 min. ved 200 grader, almindelig ovn.
Koldhævede ciabatta boller med surdej
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter honning, surdej og olie.
- Rør begge slags mel i, lidt ad gangen, og kør dejen på maskine til den slipper kanterne, - ca. 8 min.
- Hæld lidt olie i skålen dejen skal hæve i, læg dejen i og hæld lidt olie over.
- Lad dejen hæve på køl i ca. 12 timer.
- Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå og få lidt varmen imens ovnen varmes op.
- Hak bollerne ud med en dej skraber, vend dem i durum mel, og placer dem på en bradepande beklædt med bagepapir. *Du kan evt lade dem efterhæve en lille halv time under et klæde, men dette er ikke et must.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 230 grader i ca. 20 minutter, - gerne med damp.
Har bagt dem både hjemme og med 5,3 l vand skære dog ned på mængden af gær da den hæver fint med 50 g gær til 5,3 l vand.
Hej Dianna
Den surdej du nævner i denne opskrift, er det ikke en poolish, og ikke en biga? Eller er det mig der er galt på den
Hej Christina
Uhhh det har jeg faktisk ikke hørt om før.
Biga kaldte de dejen på det sted, hvor min mand dengang tog et bagekursus.
Dbh Dianna
Hvis man ny skal lave den med “almindelig” surdej og uden gær, hvor meget vil du så tro man skal bruge?
Hej Michael
Jeg er desværre ikke så god til surdej. Jeg har et ønske om, at prøvet at komme i surdejs træning, men skal lige finde tiden til det 🙂
Dbh Dianna