Koldhævede ciabatta boller - Opskrift på ciabatta med surdej

Koldhævede ciabatta boller med surdej

Koldhævede ciabatta boller med surdej
Opskrift på koldhævede ciabatta boller med surdej.
Denne opskrift giver ca. 12 stk.
Koldhævede ciabatta boller - Opskrift på ciabatta med surdej

Lækre saftige ciabatta boller med en dejlig sej skorpe og blød midte. De her ciabatta boller er perfekt som tilbehør til salater, i madpakken og til sandwich.
De kan med fordel lunes i ovnen, – giv dem en smule vand og lun dem i 5-8 min. ved 200 grader, almindelig ovn.

Koldhævede ciabatta boller - Opskrift på ciabatta med surdej

Koldhævede ciabatta boller med surdej

Opskrift på koldhævede ciabatta boller med surdej.
Denne opskrift giver ca. 12 stk.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 12 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 450 g

    type 00 mel

  • 200 g

    durum mel

  • 10 g

    gær

  • 4 1/2 dl

    koldt vand

  • 2 dl

    tynd surdej - biga

  • 1 tsk

    honning

  • 1/2 dl

    oliven olie

  • 15

    gram salt

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter honning, surdej og olie.
  • Rør begge slags mel i, lidt ad gangen, og kør dejen på maskine til den slipper kanterne, - ca. 8 min.
  • Hæld lidt olie i skålen dejen skal hæve i, læg dejen i og hæld lidt olie over.
  • Lad dejen hæve på køl i ca. 12 timer.
  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den stå i ca. 1 time inden den tages ud af boksen.
  • Hak bollerne ud med en dej skraber, vend dem i durum mel, og placer dem på en bradepande beklædt med bagepapir. Lad dem hvile på bradepanden i 30 min. inden bagning
  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca 20-25, - gerne med damp.

Noter

Har man ikke damp i sin ovn kan man stille en skål med vand i bunden af ovnen, - det giver samme damp effekt.
Koldhævede ciabatta boller - Opskrift på ciabatta med surdej
Koldhævede ciabatta boller med surdej
Koldhævede ciabatta boller - Opskrift på ciabatta med surdej
Koldhævede ciabatta boller, – perfekt til lækre sandwich.

Linkede opskrifter

  1. Tina Møller Andersen

    Har bagt dem både hjemme og med 5,3 l vand skære dog ned på mængden af gær da den hæver fint med 50 g gær til 5,3 l vand.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*