Koldhævede æltefri müsliboller - Nem opskrift uden røremaskine

Koldhævede æltefri müsliboller

Koldhævede æltefri müsliboller
Opskrift på nemme æltefri müsliboller - Koldhævede æltefri müsli med rosiner, nødder og kerner.
Denne opskrift giver 8-10 stk - og bollerne er fryseegnede.
Koldhævede æltefri müsliboller - Nem opskrift uden røremaskine

Nemme æltefri müsliboller lavet med havregryn, nødder, kerner og rosiner – hævet på køl natten over.
Koldhævede boller, uden røremaskine – så bliver det ikke nemmere. Alle ingredienser røres sammen i en skål, gerne skålen de skal hæve i – det tager vitterligt under 5 minutter. Lad dem gerne hæve 30 minutter på køkkenbordet, inden dejen sættes på køl natten over.
Æltefri müsliboller smager så dejligt, og med et skønt crunch fra de hele hasselnødder, og en let sødme fra rosinerne.
Lun dem henover weekenden! Giv dem en smule vand på toppen, og smid dem i ovnen i 5-8 minutter ved 200 grader – så er de som nybagte.
Bollerne smager bedst indenfor de første 2 dage, hvis de skal spises uden at de bliver lunet- Luner du dem som beskrevet ovenfor, så er de ligeså gode på dag 3 og 4.

Koldhævede æltefri müsliboller - Nem opskrift uden røremaskine

Koldhævede æltefri müsliboller

Opskrift på nemme æltefri müsliboller – Koldhævede æltefri müsli med rosiner, nødder og kerner.
Denne opskrift giver 8-10 stk – og bollerne er fryseegnede.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 14 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Brød, Morgenmad
Køkken: Dansk
Nøgleord: Boller med gulerødder, Koldhævede boller, Koldhævet, Æltefri
Samlet tid: 14 timer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 12 g gær
  • 4 1/2 dl koldt vand
  • 2 spsk honning
  • 400 g hvedemel
  • 75 g finvalsede havregryn
  • 80 g hasselnødder, grofthakket
  • 60 g frø og kerner
  • 60 g rosiner
  • 12 g salt
  • Evt. havregryn til toppen

Sådan gør du

Dag 1

  • Rør dejen sammen direkte i skålen den skal hæves i, – så slipper du for ekstra rengøring.
    Jeg bruger en condibøtte på 3 liter.
  • Rør gæren ud i vandet og tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
  • Rør dejen godt sammen med en ske, og sørg for at alt melet er rørt ind i dejen.
    Du kan evt. fugte hånden med lidt vand, og hjælp dejen på vej, hvis der er behov for det.
  • Læg låg på, og lad dejen hæve en halv times tid på køkkenbordet, inden den kommer på køl natten over.

Dag 2

  • Tag dejen ud af køleskabet og lad den få lidt temperatur på køkkenbordet, imens ovnen varmes op. Lad dejen blive i bøtten.
    *Brug gerne bagestål når du bager disse boller, – det giver et virkelig lækkert resultat. Bageståelt skal varmed med op i ovnen. Alternativt kan du lade bagepladen varme med op i ovnen.
  • Drys evt. toppen med lidt havregryn.
  • Dyp en spiseske i lidt vand, og tag klatter af dejen op, og læg dem på et stykke bagepapir. Dejen skal fordeles til ca. 10-12 boller i alt, – så er størrelsen perfekt.
    *Du kan med fordel lade bollerne efterhæve i 20 minutters tid, under et klæde, hvis tiden er til det – dette er dog ikke et must.
  • Bag müslibollerne ved 230 grader, alm. ovn, i ca. 18 min. til de er flotte gyldne.
    Kernetemperaturen skal være på 98 grader.
  • Lad bollerne køle let af på en rist inde de serveres, og opbevar dem derefter i en tætlukket pose ved stuetemperatur.
    Bollerne kan let opvarmes over weekenden. Giv dem 5-8 minutter ved 200 grader, evt. sprøjtet med en smule vand på toppen – så er de som nybagte igen.

Kommentarer

  1. Sophia Alicia Amaridi Post

    Vidunderlig smag og så nemme at lave!
    Tak for den lækre opskrift!

  2. Hejsa, kan de fryses ?
    Tusinde tak for en skøn side.. der er flere af dine opskrifter på bordet når min runde dag skal fejre til sommer

    • Hej Mette

      Åhhh hvor gør det mig glad at høre – tusind tak for. din dejlige besked 🙂
      Og ja, müslibollerne kan sagtens fryses.
      Når de er optøet kan du lune. dem i ovnen ved 200. grader i 5-8 minutter, så er de som nybagte 🙂

      Kh Dianna

  3. Helle Andersen

    Så står dejen i køleskabet og hygger sig til i morgen… Glæder mig helt vildt til at smage dem… 1000 tak for opskriften..

  4. Helle Andersen

    5 stars
    Hold nu op hvor er de bare lækre.. Den opskrift er en gemmer… MUMS.. <3

  5. Lisbeth Pedersen

    5 stars
    Dejligt nemme at lave og smager fantastisk

5 from 14 votes (12 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)