Nemme æltefri müsliboller lavet med havregryn, nødder, kerner og rosiner – hævet på køl natten over.
Koldhævede boller, uden røremaskine – så bliver det ikke nemmere. Alle ingredienser røres sammen i en skål, gerne skålen de skal hæve i – det tager vitterligt under 5 minutter. Lad dem gerne hæve 30 minutter på køkkenbordet, inden dejen sættes på køl natten over.
Æltefri müsliboller smager så dejligt, og med et skønt crunch fra de hele hasselnødder, og en let sødme fra rosinerne.
Lun dem henover weekenden! Giv dem en smule vand på toppen, og smid dem i ovnen i 5-8 minutter ved 200 grader – så er de som nybagte.
Bollerne smager bedst indenfor de første 2 dage, hvis de skal spises uden at de bliver lunet- Luner du dem som beskrevet ovenfor, så er de ligeså gode på dag 3 og 4.
Koldhævede æltefri müsliboller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 12 g gær
- 4 1/2 dl koldt vand
- 2 spsk honning
- 400 g hvedemel
- 75 g finvalsede havregryn
- 80 g hasselnødder, grofthakket
- 60 g frø og kerner
- 60 g rosiner
- 12 g salt
- Evt. havregryn til toppen
Sådan gør du
Dag 1
- Rør dejen sammen direkte i skålen den skal hæves i, – så slipper du for ekstra rengøring.Jeg bruger en condibøtte på 3 liter.
- Rør gæren ud i vandet og tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
- Rør dejen godt sammen med en ske, og sørg for at alt melet er rørt ind i dejen.Du kan evt. fugte hånden med lidt vand, og hjælp dejen på vej, hvis der er behov for det.
- Læg låg på, og lad dejen hæve en halv times tid på køkkenbordet, inden den kommer på køl natten over.
Dag 2
- Tag dejen ud af køleskabet og lad den få lidt temperatur på køkkenbordet, imens ovnen varmes op. Lad dejen blive i bøtten.*Brug gerne bagestål når du bager disse boller, – det giver et virkelig lækkert resultat. Bageståelt skal varmed med op i ovnen. Alternativt kan du lade bagepladen varme med op i ovnen.
- Drys evt. toppen med lidt havregryn.
- Dyp en spiseske i lidt vand, og tag klatter af dejen op, og læg dem på et stykke bagepapir. Dejen skal fordeles til ca. 10-12 boller i alt, – så er størrelsen perfekt.*Du kan med fordel lade bollerne efterhæve i 20 minutters tid, under et klæde, hvis tiden er til det – dette er dog ikke et must.
- Bag müslibollerne ved 230 grader, alm. ovn, i ca. 18 min. til de er flotte gyldne.Kernetemperaturen skal være på 98 grader.
- Lad bollerne køle let af på en rist inde de serveres, og opbevar dem derefter i en tætlukket pose ved stuetemperatur.Bollerne kan let opvarmes over weekenden. Giv dem 5-8 minutter ved 200 grader, evt. sprøjtet med en smule vand på toppen – så er de som nybagte igen.
Vidunderlig smag og så nemme at lave!
Tak for den lækre opskrift!
Hej Sophia
Tusind tak for din søde besked, det er jeg virkelig glad for at høre 🙂
Kh Dianna
Hejsa, kan de fryses ?
Tusinde tak for en skøn side.. der er flere af dine opskrifter på bordet når min runde dag skal fejre til sommer
Hej Mette
Åhhh hvor gør det mig glad at høre – tusind tak for. din dejlige besked 🙂
Og ja, müslibollerne kan sagtens fryses.
Når de er optøet kan du lune. dem i ovnen ved 200. grader i 5-8 minutter, så er de som nybagte 🙂
Kh Dianna
Så står dejen i køleskabet og hygger sig til i morgen… Glæder mig helt vildt til at smage dem… 1000 tak for opskriften..
Hold nu op hvor er de bare lækre.. Den opskrift er en gemmer… MUMS.. <3
Dejligt nemme at lave og smager fantastisk
Hej Lisbeth
Tusind tak for din søde besked – det gør mig så glad at høre 🙂
Kh Dianna