Opskrift på nemme æltefri müsliboller - Koldhævede æltefri müsli med rosiner, nødder og kerner.Denne opskrift giver 8-10 stk - og bollerne er fryseegnede.
Ret Brød, Morgenmad
Køkken Dansk
Nøgleord Boller med gulerødder, Koldhævede boller, Koldhævet, Æltefri
Samlet tid 14 timertimer
Ingredienser
12ggær
4 1/2dlkoldt vand
2spskhonning
400ghvedemel
75gfinvalsede havregryn
80ghasselnødder, grofthakket
60gfrø og kerner
60grosiner
12gsalt
Evt. havregryn til toppen
Sådan gør du
Dag 1
Rør dejen sammen direkte i skålen den skal hæves i, – så slipper du for ekstra rengøring.Jeg bruger en condibøtte på 3 liter.
Rør gæren ud i vandet og tilsæt derefter de øvrige ingredienser.
Rør dejen godt sammen med en ske, og sørg for at alt melet er rørt ind i dejen.Du kan evt. fugte hånden med lidt vand, og hjælp dejen på vej, hvis der er behov for det.
Læg låg på, og lad dejen hæve en halv times tid på køkkenbordet, inden den kommer på køl natten over.
Dag 2
Tag dejen ud af køleskabet og lad den få lidt temperatur på køkkenbordet, imens ovnen varmes op. Lad dejen blive i bøtten.*Brug gerne bagestål når du bager disse boller, – det giver et virkelig lækkert resultat. Bageståelt skal varmed med op i ovnen. Alternativt kan du lade bagepladen varme med op i ovnen.
Drys evt. toppen med lidt havregryn.
Dyp en spiseske i lidt vand, og tag klatter af dejen op, og læg dem på et stykke bagepapir. Dejen skal fordeles til ca. 10-12 boller i alt, – så er størrelsen perfekt.*Du kan med fordel lade bollerne efterhæve i 20 minutters tid, under et klæde, hvis tiden er til det – dette er dog ikke et must.
Bag müslibollerne ved 230 grader, alm. ovn, i ca. 18 min. til de er flotte gyldne.Kernetemperaturen skal være på 98 grader.
Lad bollerne køle let af på en rist inde de serveres, og opbevar dem derefter i en tætlukket pose ved stuetemperatur.Bollerne kan let opvarmes over weekenden. Giv dem 5-8 minutter ved 200 grader, evt. sprøjtet med en smule vand på toppen - så er de som nybagte igen.