Gullasch - Opskrift på klassisk gullasch med kartoffelmos

Klassisk gullasch med kartoffelmos

Klassisk gullasch med kartoffelmos
Opskrift på klassisk gullasch med kartoffelmos
Gullasch - Opskrift på klassisk gullasch med kartoffelmos

Gryderetter når de er bedst, – klassisk gullasch serveret med den bedste kartoffelmos.
Vi elsker simre gryderetter herhjemme, den smag man opnår når retten får lov at udvikle sig over længere tid er fantastisk.
En klassiker er denne lækre gullasch der her er serveret med en lækker kartoffel/porre mos, – alternativt kan man servere den med ris eller mos lavet på rodfrugter det går også perfekt med denne ret.

Gullasch - Opskrift på klassisk gullasch med kartoffelmos

Klassisk gullasch med kartoffelmos

Opskrift på klassisk gullasch med kartoffelmos
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.42 fra 17 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Samlet tid: 3 timer
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Gullasch

  • 800 g

    okse bov, skåret i tern

  • 3

    løg, skåret i store tern, ca. 2x2 cm

  • 3 fed

    hvidløg, revet

  • 250 g

    champignon, skåret i kvarte

  • 2 peberfrugter, gerne rød og grøn - skåret i store tern
  • 300 g gulerødder, skåret i skiver
  • 3

    forårsløg, groftsnittet

  • 2 spsk tomatkoncentrat
  • 1 liter

    boullion, okse eller kalv

  • 2 dl

    rødvin

  • 2 dl

    piskefløde

  • 1 1/2 spsk

    sød paprika

  • 1

    laurbærblad

  • 2 spsk

    majsstivelse + i lidt vand

  • Salt og peber

  • Olie

  • Persille til toppen, hakket

Kartoffelmos

  • 1 kg

    kartofler, gerne bagekartofler, skrællede og skåret i tern

  • 2

    porrer, kun det nederste hvide stykke, skåret i ringe

  • 1 dl

    creme fraiche 18%

  • 50 g

    smør

  • 2 dl Kogevand fra kartoflerne
  • Salt

Sådan gør du

Gullasch

  • Steg kødet af i rigeligt olie ved høj varme, krydder godt med salt og peber. Når kødet er godt brunet tages det op af gryden og lægges på en tallerken.
  • Tilsæt lidt olie til gryden og steg nu løg, hvidløg, gulerødder, champignon og peberfrugt af til det hele tager farve, - ca. 5-8 min. ved middel varme.
  • Tilsæt paprika og tomatkoncentrat og lad det stege med et par minutter.
  • Hæld kødet tilbage i gryden, hæld rødvinen over, - og lad det koge ind i 5 minutters tid.
  • Tilsæt boullion, piskefløde og laurbærblad, og lad retten små simre under låg i ca. 2 timer, eller til kødet er mørt og har givet en god smag til saucen.
  • Inden servering jævnes saucen med lidt majsstivelse oprørt i lidt vand og de snittede forårsløg vendes i retten. Smag til med salt og peber inden servering.

Kartoffelmos

  • Kog kartofler og porrer i rigeligt usaltet vand til de er møre, ca. 20-30 min.
  • Hæld vandet fra og gem en smule til at justere konsistensen med.
  • Tilsæt smør og creme fraiche og pisk kartoffelmosen med en håndmixer. Juster konsistensen med kogevand fra kartoflerne. Når den rette konsistens er opnået tilsættes salt som piskes godt ud i mosen.
  • Server kartoffelmosen med gullash og frisk hakket persille på toppen.
Gullasch - Opskrift på klassisk gullasch med kartoffelmos
Gullasch – Opskrift på klassisk gullasch med kartoffelmos

Kommentarer

  1. Bubbi thomsen

    Brug af mixer synes jeg ødelægger konsistensen i kartoffelmosen,brug en kartoffelmoser det gir en bedre konsistens

    • Hej Bubbi

      Du har helt ret, og faktisk har jeg ændret min fremgangsmåde på alle mine opskrifter (troede jeg), – men denne havde jeg overset.
      Så mega dejligt du skriver det, så kan jeg lige få det lagt på denne også. Jeg bruger heller aldrig andet end en kartoffelmoser eller piskeris:)

      Dbh Dianna

  2. Mellem punkt 1 og 5 mangler et trin, hvor kødet kommer tilbage i gryden

Skriv et svar til Helle Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)