Gullasch - Opskrift på klassisk gullasch med kartoffelmos

Klassisk gullasch med kartoffelmos

Klassisk gullasch med kartoffelmos
Opskrift på klassisk gullasch med kartoffelmos
Gullasch - Opskrift på klassisk gullasch med kartoffelmos

Gryderetter når de er bedst, – klassisk gullasch serveret med den bedste kartoffelmos.
Vi elsker simre gryderetter herhjemme, den smag man opnår når retten får lov at udvikle sig over længere tid er fantastisk.
En klassiker er denne lækre gullasch der her er serveret med en lækker kartoffel/porre mos, – alternativt kan man servere den med ris eller mos lavet på rodfrugter det går også perfekt med denne ret.

Gullasch - Opskrift på klassisk gullasch med kartoffelmos

Klassisk gullasch med kartoffelmos

Opskrift på klassisk gullasch med kartoffelmos
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Samlet tid: 3 timer
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Gullasch

  • 800 g

    okse bov, skåret i tern

  • 3

    løg, skåret i store tern, ca. 2x2 cm

  • 3 fed

    hvidløg, revet

  • 250 g

    champignon, skåret i kvarte

  • 2

    peberfrugt, rød og grøn, skåret i store tern, ca. ca. 2x2 cm

  • 300 g

    gulerødder, skåret i skiver, ca 1/2 cm tykke

  • 3

    forårsløg, groftsnittet

  • 2 spsk

    tomat pure

  • 1 liter

    boullion, okse eller kalv

  • 2 dl

    rødvin

  • 2 dl

    piskefløde

  • 1 1/2 spsk

    sød paprika

  • 1

    laurbærblad

  • 2 spsk

    majsstivelse + i lidt vand

  • Salt og peber

  • Olie

  • Persille til toppen, hakket

Kartoffelmos

  • 1 kg

    kartofler, gerne bagekartofler, skrællede og skåret i tern

  • 2

    porrer, kun det nederste hvide stykke, skåret i ringe

  • 1 dl

    creme fraiche 18%

  • 50 g

    smør

  • 2 dl Kogevand fra kartoflerne
  • Salt

Sådan gør du

Gullasch

  • Steg kødet af i rigeligt olie ved høj varme, krydder godt med salt og peber. Når kødet er godt brunet tages det op af gryden og lægges på en tallerken.
  • Tilsæt lidt olie til gryden og steg nu løg, hvidløg, gulerødder, champignon og peberfrugt af til det hele tager farve, - ca. 5-8 min. ved middel varme.
  • Tilsæt paprika og tomatkoncentrat og lad det stege med et par minutter.
  • Hæld rødvinen over og lad den bruse godt af inden boullion, piskefløde og laurbærbladet tilsættes.
  • Lad retten små simre under låg i ca. 2 timer, eller til kødet er mørt og har givet en god smag til saucen.
  • Inden servering jævnes saucen med lidt majsstivelse oprørt i lidt vand og de snittede forårsløg tilsættes og vendes i retten. Smag til med salt og peber inden servering.

Kartoffelmos

  • Kog kartofler og porrer i rigeligt usaltet vand til de er møre, ca. 20-30 min.
  • Hæld vandet fra og gem en smule til at justere konsistensen med.
  • Tilsæt smør og creme fraiche og pisk kartoffelmosen med en håndmixer. Juster konsistensen med kogevand fra kartoflerne. Når den rette konsistens er opnået tilsættes salt som piskes godt ud i mosen.
  • Server kartoffelmosen med gullash og frisk hakket persille på toppen.
Gullasch - Opskrift på klassisk gullasch med kartoffelmos
Gullasch – Opskrift på klassisk gullasch med kartoffelmos
Gullasch - Opskrift på klassisk gullasch med kartoffelmos
Gullasch – Opskrift på klassisk gullasch med kartoffelmos

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*