
Lækre saftige gulerodsmuffins toppet med den skønneste vanilje frosting med et strejf af citrus.
De her muffins er altid et kæmpe hit herhjemme, kagen er lækker saftig og den toppingen smager bare så fantastisk.
De kan laves på med og uden frosting, faktisk laver jeg ofte kun 1/2 portion af frostingen, da den yngste helst spiser dem uden, – men det er op til dig selv. Kager med frosting opbevarer jeg på køl, der kan de holde et par dage, – kager uden frosting opbevarer jeg ved stuetemperatur i en lufttæt beholder, de holder sig ligeledes friske et par dage.

Gulerodsmuffins med vanilje frosting
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Gulerodsmuffins
- 75 g
smør
- 3
æg
- 100 g
sukker
- 100 g
brun farin
- 1 1/2 tsk
vaniljesukker
- 250 g
hvedemel
- 2 tsk
bagepulver
- 1 1/2 tsk
kanel
- 250 g gulerødder, groftrevet
- 1 nip
salt
Frosting
- 100 g
blødt smør
- 150 g
naturel flødeost (ikke light)
- 200 g
flormelis
- 1 tsk
vaniljesukker
- 1
citron, fintrevet skal heraf
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Smelt smørret i en gryde og stil det til side.
- Pisk æg, sukker, brunfarin og vaniljesukker til en luftig creme.
- Vend mel, bagepulver og kanel i cremen, og derefter det smeltede og let afkølede smør, gulerødder og et nip salt.
- Fordel dejen i 12 muffinforme, sæt gerne formene i en metal muffin bageplade, så holder de formen meget flottere.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig carme, i ca. 15-18 minutter.Lad dem køle let af inden de tages ud af metal formen, hvis du bruger sådan en.
- Lad dem køle helt af inden de evt. toppes med frosting.
Frosting
- Pisk smør, flødeost, flormelis, vaniljesukker og citronskal sammen i en skål, til du har en luftig creme. og flormelis sammen til en cremet masse.
- Hæld evt. cremen i en sprøjtepose og top de afkølede muffins.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.




Har lige bagt en potion. De dufter rigtig dejligt. Hvor længe er de gode med frostingen på? Hvis jeg skal servere dem i morgen kan jeg så komme frosting på i dag?
Hej Michelle
Åhhh hvor dejligt:)
Jeg ville vente med frosting, for når frostingen er kommet på, skal de opbevares på køl – og det kan godt gøre kagen tør.
Så hellere opbevar dem i en luftet beholder ved stuetemperatur og top dem i morgen:)
Kh Dianna
Kan frostingen tåle en dag i køleskabet – altså laves dagen inden den skal bruges og først sprøjtes på, på dagen?
Hej Camilla
Det kan den sagtens ja 🙂
Tag den evt ud en halv times tid inden den skal på kagen.
Kh Dianna