Gulerodsbrød - Opskrift på gulerodsbrød med hørfrø

Gulerodsbrød med hørfrø

Gulerodsbrød med hørfrø
Opskrift på det lækreste franskbrød med gulerødder og hørfrø.
Gulerodsbrød - Opskrift på gulerodsbrød med hørfrø

Super lækkert og saftigt franskbrød med gulerødder og hørfrø. Brødet er super nemt at bage, og så holder de sig dejlig frisk i flere dage.
Jeg elsker at bruge grøntsager i mit brød, det gør det lækkert saftigt, og personligt synes jeg også brødet holder sig mere frisk og lækkert. Og hørfrø, ja, det er bare mine favorit kerner i brød, de giver en skøn smag og så er indeholder de nogle gode kostfibre og fedtsyrer.

Gulerodsbrød - Opskrift på gulerodsbrød med hørfrø

Gulerodsbrød med hørfrø

Opskrift på det lækreste franskbrød med gulerødder og hørfrø.
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 4 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 2 timer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 25 g

    gær

  • 3 1/2 dl

    lunken danskvand

  • 500 g

    hvedemel

  • 25 g

    smør, stuetemperatur

  • 1

    æg

  • 100 g

    hørfrø

  • 2

    mellemstore gulerødder, groftrevet (ca. 150 g)

  • 1 spsk

    sukker

  • 1 1/2 tsk

    salt

  • Lidt olie

  • Sprayfedt eller ligt smør til form

Sådan gør du

  • Opløs gæren i den lune danskvand.
  • Tilsæt æg, sukker, hørfrø og gulerødder og rør det sammen.
  • Tilsæt mel lidt ad gangen og rør til alt melet er brugt.
  • Tilsæt smørret i mindre stykker og rør dejen godt, gerne på maskine, til den samler sig og slipper kanterne.
  • Tag dejen ud af skålen og spænd den let op ved hjælp af lidt olie på hænderne.
  • Læg dejen tilbage i skålen, dæk den med film og et klæde, og lad den hæve et lunt sted i 1 time.
  • Smør en rugbrødsform med lidt smør eller sprayfedt, læg dejen heri og skub den godt ud i siderne. Lad den efterhæve med et klæde over i 30 min.
  • Bag brødet i en forvarmet ovn, gerne med damp, i 25-30 min ved 200 grader.
  • Tag brødet ud af formen og lad det køle af på en rist.
Gulerodsbrød - Opskrift på gulerodsbrød med hørfrø
Lækkert franskbrød med gulerødder og hørfrø.

Kommentarer

  1. Det ser lækkert ud. Jeg forstår dog ikke punkt 5. Hvad vil det sige at spænde dejen op?

    • Hej Jette

      Tusind tak:)

      At spænde dejen op vil sige at man nærmest folder den ind under hinanden så at sige. Hvis du står med dejen i hånden så hiver du den let ud i den ene side for at folde det stykke ind under bunden, og sådan fortsætter du hele vejen rundt, – du vil da kunne se at dejen bliver mere spændstig og glat på toppen. Det er med til at give et godt og luftigt brød Håber det giver mening:)

      • Tak. Det giver så fint mening. Jeg har ikke rigtig haft held med franskbrødsbagning, men måske det med at spænde dejen kan gøre en forskel.

      • Hej, hvordan laver man damp i ovnen:)

        • Hej Maja

          Hvis du ikke har damp i din ovn kan du nemt lave det ved at at placere et lille folie fad, en bakke eller lignende i bunden af ovnen, – det giver samme damp effekt og brødet bliver så lækkert

          Rigtig god weekend:)

          Mvh Dianna

  2. Annemette

    5 stars
    Hvordan opbevare du brødet?

  3. Hej! Kan jeg bage brødet i en støbejernsgryde i stedet? Og er det til samme bagetid, tror du?

  4. Hej! Tror du, at jeg kan bage brødet i en støbejernsgryde? Og er det ca samme bagetid?

    • Hejsa

      Altså jeg har ikke prøvet, men det tænker jeg sagtens du kan 🙂
      Når jeg bager grydebrød gør jeg det generelt ved højere temperatur, – ca. 230 grader varmluft. 25 minutter i lukket gryde og så 10 minutter uden låg, ca 🙂

      Kh Dianna

  5. Anonym

    Behøver man at bruge en form kan jeg ikke bare bruge bagepladen

    • Hejsa

      Det kan du også sagtens gøre, – du skal blot huske lige at “spænde” dejen op, så ikke den flyder for meget ud 🙂

      Dbh Dianna

  6. Når jeg laver brødet bliver dejen altid for våd til at kunne spænde det op. Er der forskel på typen af mel eller gør jeg bare noget helt forkert? Jeg følger opskriften som den står i den rigtige rækkefølge men det går galt hver gang… Brødet smager godt selv om det er en noget våd dej der bliver hældt i brødformen

    • Hej Stina

      Hmmmm, og det virker heller ikke selvom dejen samler sig under æltning eller hvis du smører hænderne med olie?
      Prøv med en smule mere mel så, det kan have noget at gøre med maskinen den bliver æltet på, hvis ikke den er kraftig nok til at dejen samler sig og slipper kanterne 🙂

      Kh Dianna

  7. Claus Bo Hansen

    Hej Dianna

    Jeg prøvede din opskrift med solsikke fr i steden for hør frø. Det blev super lækkert

    Tusind tak til dig
    Claus

    • Hej Claus

      Det er jeg super glad for at høre – tusind tak for din besked 🙂

      Kh Dianna

      • Hej Dianna
        Tusinde tak for dit svar, du har ret i at det er maskinen… Eller rettere sagt mig, der ikke har været tålmodig nok. Dejen blev ikke æltet længe nok, efter en test hvor jeg gav maskinen (Bjørn/Teddy)lov til at ælte lidt længere tid, gik det fint med at spænde det op. Jeg har flere gange haft både brød og boller med på arbejde lavet på opskriften, og det bliver rost til skyerne af alle.
        Tak for en fantastisk opskrift.
        Vh Stina

5 from 4 votes (3 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)