Grydebrød med sesam
Opskrift på nemt og lækkert grydebrød med sesam

Ultra nemt men vanvittigt lækkert brød. Det her grydebrød med sesam er så nemt at lave, tager ganske kort tid og så smager det bare virkelig godt. Det er lækkert sejt inden i og sprødt udenpå, og så smager de brændte sesam bare virkelig godt.

Grydebrød med sesam
Opskrift på nemt og lækkert grydebrød med sesam
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Følg mig på Instagram +250.000 følger Gourministeriet på Instagram
Video af opskriften
Ingredienser
- 3 , 5 dl
lunken vand
- 40 g
gær
- 400 g
hvedemel
- 3 spsk
olivenolie
- 1 1/2 tsk
salt
-
Sesam til toppen, gerne en blanding af lyse og sorte
Sådan gør du
- Rør gæren ud i lunken vand.
- Tilsæt olivenolie, hvedemel og salt og rør dejen hurtigt, – den skal ikke æltes.
- Lad dejen hævet med et klæde over, et lunt sted, i ca. 1 1/2 time.
- Tænd ovnen på 230 grader varmluft, og stil en gryde med låg derind og lad denne varme med op.
- Tag gryden ud af ovnen, drys lidt mel i bunden og evt. lidt sesam, og hæld dejen ned i midten af gryden og drys et godt lag sesam på toppen.
- Læg låg på gryden og stil den tilbage i ovnen og bag brødet i 30 min.
- Tag låget af gryden, og bag brødet videre i ca. 10 min, til det er fint gyldent på toppen.
- Vend brødet ud af gryden, og lad det køle af på en bagerist.
Noter
Jeg bruger en Le Creuset støbejernsgryde der er ca. 24 cm i diameter.
Pingback: Croque Monsieur – Gourministeriet