Go Back
Email Link
Udskriv
Recipe Image
Noter
Smaller
Normal
Larger
Print
Grydebrød med sesam
Opskrift på nemt og lækkert grydebrød med sesam
Ret
Morgenmad, Tilbehør
Samlet tid
2
timer
timer
30
minutter
minutter
Author
Dianna
Ingredienser
3 , 5
dl
lunken vand
40
g
gær
400
g
hvedemel
3
spsk
olivenolie
1 1/2
tsk
salt
Sesam til toppen, gerne en blanding af lyse og sorte
Sådan gør du
Rør gæren ud i lunken vand.
Tilsæt olivenolie, hvedemel og salt og rør dejen hurtigt, - den skal ikke æltes.
Lad dejen hævet med et klæde over, et lunt sted, i ca. 1 1/2 time.
Tænd ovnen på 230 grader varmluft, og stil en gryde med låg derind og lad denne varme med op.
Tag gryden ud af ovnen, drys lidt mel i bunden og evt. lidt sesam, og hæld dejen ned i midten af gryden og drys et godt lag sesam på toppen.
Læg låg på gryden og stil den tilbage i ovnen og bag brødet i 30 min.
Tag låget af gryden, og bag brødet videre i ca. 10 min, til det er fint gyldent på toppen.
Vend brødet ud af gryden, og lad det køle af på en bagerist.
Video
Noter
Jeg bruger en Le Creuset støbejernsgryde der er ca. 24 cm i diameter.