Grøn salat med tomat vinaigrette og croutoner - Opskrift på nem salat

Grøn salat med tomat vinaigrette og croutoner

Grøn salat med tomat vinaigrette og croutoner
Opskrift på den lækreste sprøde salat med roamine, agurk, tomat og rødløg, - toppet med sprøde croutoner og den lækreste tomat vinaigrette.
Grøn salat med tomat vinaigrette og croutoner - Opskrift på nem salat

Den nemmeste salat, sprød og lækker – toppet med en frisk tomat vinaigrette og sprøde brødcroutoner.
Denne her salat er så nem at bikse sammen, – den går perfekt til sommerens grill, en kylling i ovnen, som måltidssalat eller som tilbehør til et stykke laks eller lignende.
Den er fris, sprød og simpelthen så lækker, – og et sikkert hit på sommerens middags bord.

Annonce// Jeg har udviklet denne opskrift i samarbejde med Nordic Harvest.
Til denne salat har jeg brugt deres baby romaine, – så fine små blade, smagfulde og lækre.
Kender du Nordic Harvest? De producerer de lækreste baby salater, – der ved korrekt opbevaring holder sig friske i evigheder.
De er rene og fri for sprøjte gifte, dyrket vertikalt og pakket i genbrugs plast.
Uden sammenligning min foretrukne salat-pusher 😉

Grøn salat med tomat vinaigrette og croutoner - Opskrift på nem salat

Grøn salat med tomat vinaigrette og croutoner

Opskrift på den lækreste sprøde salat med roamine, agurk, tomat og rødløg, – toppet med sprøde croutoner og den lækreste tomat vinaigrette.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 12 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Frokost, Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Ændre antal4 personer
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

Salaten

  • 1-2 romaine salat, alt efter størrelse
  • 200 g cherrytomater
  • 1 lille agurk
  • 1 lille rødløg

Croutoner

  • 1 flute eller 1/2 franskbrød, – gerne daggammelt eller til den tørre side
  • 1/2 dl olivenolie
  • Krydderier, – jeg har brugt tørret persille og hvidløgspulver
  • Salt

Tomat vinaigrette

  • 250 g cherrytomater
  • 1 lille skalotteløg, grofthakket
  • 1 fed hvidløg
  • 3 stilke basilikum, bladene heraf
  • 1 spsk frisk oregano – kan erstattes af 1/2 tsk tørret
  • 1/2 dl god olivenolie
  • 1 spsk sherry eddike – eller rødvinseddike
  • 1 spsk honning
  • Salt og peber

Sådan gør du

Croutoner

  • Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
  • Skær brødet ud i større firkanter på ca. 2×2 cm og hæld dem i en skål.
  • Bland olien med de ønskede krydderier og vend det sammen med brød stykkerne. Krydr med salt og vend det igen godt sammen.
  • Fordel brød stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag croutonerne i ca. 20 min. til de er gyldne og hårdt ristede.
    Vend dem gerne en gang undervejs.
  • Lad croutonerne køle af inden de vendes med salaten.

Tomat vinaigrette

  • Varm en smule olie på en panden ved middel varme.
  • Halver tomaterne, og steg dem i ca. 5 minutter på den varme pande, – de må godt tage lidt farve.
  • Hæld alle ingredienserne i en blender, og blend til du opnår den ønskede konsistens.
    *Jeg kan godt lide den har lidt struktur, men du kan også blende den helt glat.
  • Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. 1-2 spsk vand hvis du ønsker vinaigretten tyndere.

Salaten

  • Skyl og tør alle grøntsagerne.
  • Riv salaterne i stor stykker, halver tomaterne, skær løg og agurk i skiver.
  • Bland grøntsagerne i en stor serverings skål, top med sprøde croutoner og tomat vinaigrette.
  • Server salaten med ekstra croutoner og tomat vinaigrette ved siden af.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Grøn salat med tomat vinaigrette og croutoner - Opskrift på nem salat
Grøn salat med tomat vinaigrette og croutoner – Opskrift på nem salat

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)