
Den nemmeste salat, sprød og lækker – toppet med en frisk tomat vinaigrette og sprøde brødcroutoner.
Denne her salat er så nem at bikse sammen, – den går perfekt til sommerens grill, en kylling i ovnen, som måltidssalat eller som tilbehør til et stykke laks eller lignende.
Den er fris, sprød og simpelthen så lækker, – og et sikkert hit på sommerens middags bord.
Annonce// Jeg har udviklet denne opskrift i samarbejde med Nordic Harvest.
Til denne salat har jeg brugt deres baby romaine, – så fine små blade, smagfulde og lækre.
Kender du Nordic Harvest? De producerer de lækreste baby salater, – der ved korrekt opbevaring holder sig friske i evigheder.
De er rene og fri for sprøjte gifte, dyrket vertikalt og pakket i genbrugs plast.
Uden sammenligning min foretrukne salat-pusher 😉

Grøn salat med tomat vinaigrette og croutoner
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Salaten
- 1-2 romaine salat, alt efter størrelse
- 200 g cherrytomater
- 1 lille agurk
- 1 lille rødløg
Croutoner
- 1 flute eller 1/2 franskbrød, – gerne daggammelt eller til den tørre side
- 1/2 dl olivenolie
- Krydderier, – jeg har brugt tørret persille og hvidløgspulver
- Salt
Tomat vinaigrette
- 250 g cherrytomater
- 1 lille skalotteløg, grofthakket
- 1 fed hvidløg
- 3 stilke basilikum, bladene heraf
- 1 spsk frisk oregano – kan erstattes af 1/2 tsk tørret
- 1/2 dl god olivenolie
- 1 spsk sherry eddike – eller rødvinseddike
- 1 spsk honning
- Salt og peber
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
Croutoner
- Tænd ovnen på 200 grader, almindelig ovn.
- Skær brødet ud i større firkanter på ca. 2×2 cm og hæld dem i en skål.
- Bland olien med de ønskede krydderier og vend det sammen med brød stykkerne. Krydr med salt og vend det igen godt sammen.
- Fordel brød stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag croutonerne i ca. 20 min. til de er gyldne og hårdt ristede.Vend dem gerne en gang undervejs.
- Lad croutonerne køle af inden de vendes med salaten.
Tomat vinaigrette
- Varm en smule olie på en panden ved middel varme.
- Halver tomaterne, og steg dem i ca. 5 minutter på den varme pande, – de må godt tage lidt farve.
- Hæld alle ingredienserne i en blender, og blend til du opnår den ønskede konsistens.*Jeg kan godt lide den har lidt struktur, men du kan også blende den helt glat.
- Smag til med salt og peber, og tilsæt evt. 1-2 spsk vand hvis du ønsker vinaigretten tyndere.
Salaten
- Skyl og tør alle grøntsagerne.
- Riv salaterne i stor stykker, halver tomaterne, skær løg og agurk i skiver.
- Bland grøntsagerne i en stor serverings skål, top med sprøde croutoner og tomat vinaigrette.
- Server salaten med ekstra croutoner og tomat vinaigrette ved siden af.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
