
Lækre krydre græske kødboller / græske frikadeller, – perfekt som tilbehør i pitabrød, wraps, til en god salat eller på tapasbordet.
De her græske kødboller / græske frikadelle er lavet med oksekød, masser af krydderier, feta, chili og hvidløg, – fyldt med smag og bare virkelig lækre.
Jeg laver gerne dobbelt portion og smider halvdelen i fryseren, – så er der til en nemt og lækker måltid på de travle hverdage.
Jeg har her serveret dem med en lækker græsk inspireret bulgursalat, tzatziki og pandestegte fladbrød.

Græske kødboller
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
græske kødboller
- 500 g
hakket oksekød
- 50 g
feta
- 1
æg
- 1 stor håndfuld
bredbladet persille, finthakket
- 1
løg, finthakket
- 2 fed
hvidløg, revet eller presset
- 1/2
chili, uden kerner, finthakket
- 2 spsk
rasp
- 1 tsk
oregano
- 1/2 tsk
stødt spidskommen
- 1/2 tsk
stødt koriander
- 1/4 tsk
kanel
-
Salt og peber
Derudover
- 1 dl
hvedemel
- 3 dl
rapsolie
-
Evt. chili og persille til toppen
Sådan gør du
- Rør oksekød sammen med de hakkede grøntsager, æg, krydderier og smuldret feta.
- Tilsæt rasp og krydr med salt og peber, - lad farsen trække 15 min.
- Form farsen til mindre runde kødboller, - jeg lavede dem på ca. 35 gram/stk., - og rul dem i hvedemel. Sørg for der kun er et tyndt fint lag mel på kødbollerne, - det skal ikke sidde i klumper.
- Varm olien op ved middel varme på en pande, - der skal være ca. 1 cm olie i panden.
- Steg kødbollerne til de er fine gyldne hele vejen rundt, - og tilberedt som ønsket (gennemstegt eller rosa).
- Server kødbollerne som ønsket, og top evt. med finthakket persille og chili.


Kan man mon bruge mel i stedet for rasp?
Står og skal lave dem nu og har ikke noget rasp.
Tak for altid gode opskrifter og inspiration
Hej Camilla
Det kan du sagtens gøre, – prøv at starte med 1 spsk og se om ikke det er nok 🙂
Kh Dianna
.
Alle jeg har lavet dem til, synes det er de bedste græske deller de har prøvet.
De smager super godt, er nemme at lave, og kan sagtens bruges efter en tur på frost.
Hej Louise
Ej hvor gør det mig bare glad at høre, tusind tak for din besked 🙂
Kh Dianna
Hej Diana.
Tror du man kan lave dem i ovn?
Hvis du har prøver det, hvordan gjorde du så?
Tak for gode lækre nemme opskrifter☺️
Supergode græske kødboller. God smag af koriander og spidskommen 🙂
Hejsa
Det er jeg virkelig glad for at høre – tak:)
Kh Dianna