Græskarmuffins - Opskrift på halloween muffins med græskar

Græskarmuffins med smørcreme

Græskarmuffins med smørcreme
Opskrift på lækre græskarmuffins, - perfekte til halloween.
Denne opskrift giver 12 muffins.
Græskarmuffins - Opskrift på halloween muffins med græskar

Lækre saftige græskarmuffins krydret med vanilje, kanel og en smule appelsin, – super lækre og virkelig nemme at lave.
En oplagt mulighed at bage i den skønne græskarsæson, og ikke mindst en skøn halloweenkage.
Jeg har toppet dem med orange frosting fordi det snart er halloween, – men du kan også blot toppen dem med en helt almindelig hvid vanilje frosting.
Oftest laver jeg kun 1/2 portion af smørcremen, da nogle foretrækker dem uden, – men det gør man som man lyster.

Græskarmuffins - Opskrift på halloween muffins med græskar

Græskarmuffins med smørcreme

Opskrift på lækre græskarmuffins, – perfekte til halloween.
Denne opskrift giver 12 muffins.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

5 fra 5 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert, Kage
Køkken: Gourministeriet
Nøgleord: Halloween opskrifter, Muffins
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal12 stk
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her

Video af opskriften

Ingredienser

Muffins

  • 300 g græskar – jeg bruger hokkaido
  • 100 g

    smør

  • 3

    æg

  • 150 g

    sukker

  • 150 g

    brun farin

  • 2 tsk

    vaniljesukker

  • 250 g

    hvedemel

  • 2 tsk

    bagepulver

  • 2 tsk

    kanel

  • 1 nip

    salt

Frosting

  • 100 g

    blødt smør

  • 150 g

    naturel flødeost (ikke light)

  • 200 g

    flormelis

  • 1 tsk

    vaniljesukker

  • 1

    appelsin, fintrevet skal heraf

  • Evt. orange pasta farve

Sådan gør du

Muffins

  • Skræl græskarret, fjerne kerner og tråde og riv det mellemfint. Mit rivejern har et "mellemfint" skær – ellers kan det rives groft og lige hakkes hurtigt med en kniv.
  • Smelt smørret i en gryde og stil det til side.
  • Pisk æg, sukker, brunfarin og vaniljesukker til en luftig masse.
  • Vend mel, bagepulver, vanilje og kanel i massen, og fortsæt derefter med det smeltede smør.
  • Vend græskarret i sammen med et nip salt.
  • Fordel dejen i 12 muffinforme, sæt gerne formene i en metal muffin bageplade, så holder de formen meget flottere.
  • Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 15-18 min., og lad dem køle let af inden de tages ud af metal formen, hvis du bruger sådan en.
  • Lad kagerne køle helt af inden de evt. toppes med frosting.

Frosting

  • Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det hele skille som som om der ikke er nok smør i, men pisk videre, det skal nok komme.
  • Vend forsigtigt flødeosten i massen sammen vaniljesukker og appelsinskal, og rør det godt, men forsigtigt sammen, så ikke luften bliver slået ud af massen. Tilsæt evt. farve pasta hvis frostingen skal farves.
  • Hæld frostingen på en pose med en tylle, og top de afkølede muffins.

Næringsindhold (pr. servering)

Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.

Energi (KJ/kcal) : 430 kcal
Protein (g) : 5g
Fedt (g) : 19g
Kulhydrat (g) : 62 g
Mættede fedtsyrer : 11 g
Sukkerarter : 43 g
Salt : 270 mg

Græskarmuffins - Opskrift på halloween muffins med græskar
Græskarmuffins – Opskrift på halloween muffins med græskar
Græskarmuffins - Opskrift på halloween muffins med græskar
Græskarmuffins – Opskrift på halloween muffins med græskar

Kommentarer

  1. Ann Holbrook

    5 stars
    Vi bagte dem her i dag og de var helt fantastiske. Jeg puttede en teskefuld muskatnød i ekstra ,fordi det er noget vi bruger tit i USA når vi bager med græskar i kager. Og det smagte rigtig godt. 1000 tak for en perfekt opskrift. Du har de bedste af dem

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)