
Lækre saftige græskarmuffins krydret med vanilje, kanel og en smule appelsin, – super lækre og virkelig nemme at lave.
En oplagt mulighed at bage i den skønne græskarsæson, og ikke mindst en skøn halloweenkage.
Jeg har toppet dem med orange frosting fordi det snart er halloween, – men du kan også blot toppen dem med en helt almindelig hvid vanilje frosting.
Oftest laver jeg kun 1/2 portion af smørcremen, da nogle foretrækker dem uden, – men det gør man som man lyster.

Græskarmuffins med smørcreme
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Muffins
- 300 g græskar – jeg bruger hokkaido
- 100 g
smør
- 3
æg
- 150 g
sukker
- 150 g
brun farin
- 2 tsk
vaniljesukker
- 250 g
hvedemel
- 2 tsk
bagepulver
- 2 tsk
kanel
- 1 nip
salt
Frosting
- 100 g
blødt smør
- 150 g
naturel flødeost (ikke light)
- 200 g
flormelis
- 1 tsk
vaniljesukker
- 1
appelsin, fintrevet skal heraf
-
Evt. orange pasta farve
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
Muffins
- Skræl græskarret, fjerne kerner og tråde og riv det mellemfint. Mit rivejern har et "mellemfint" skær – ellers kan det rives groft og lige hakkes hurtigt med en kniv.
- Smelt smørret i en gryde og stil det til side.
- Pisk æg, sukker, brunfarin og vaniljesukker til en luftig masse.
- Vend mel, bagepulver, vanilje og kanel i massen, og fortsæt derefter med det smeltede smør.
- Vend græskarret i sammen med et nip salt.
- Fordel dejen i 12 muffinforme, sæt gerne formene i en metal muffin bageplade, så holder de formen meget flottere.
- Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader, almindelig ovn, i ca. 15-18 min., og lad dem køle let af inden de tages ud af metal formen, hvis du bruger sådan en.
- Lad kagerne køle helt af inden de evt. toppes med frosting.
Frosting
- Pisk smør og flormelis sammen til en cremet masse. Først vil det hele skille som som om der ikke er nok smør i, men pisk videre, det skal nok komme.
- Vend forsigtigt flødeosten i massen sammen vaniljesukker og appelsinskal, og rør det godt, men forsigtigt sammen, så ikke luften bliver slået ud af massen. Tilsæt evt. farve pasta hvis frostingen skal farves.
- Hæld frostingen på en pose med en tylle, og top de afkølede muffins.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.


Vi bagte dem her i dag og de var helt fantastiske. Jeg puttede en teskefuld muskatnød i ekstra ,fordi det er noget vi bruger tit i USA når vi bager med græskar i kager. Og det smagte rigtig godt. 1000 tak for en perfekt opskrift. Du har de bedste af dem
Hejsa Ann
Hvor er det dejligt at høre – tusind tak fordi du skriver det 🙂
Kh Dianna