Herhjemme er de her focaccia muffins med tomatsauce og mozzarella allerede blevet et kæmpe hit.
De er bløde, svampede, let sprøde i kanterne (når de lige er kommet ud af ovnen) – og smager som en lille pizzabolle.
De laves med en klassisk focacciadej, som bages i muffinform – og inden de ryger i ovnen, toppes de med en god pizzasauce og mozzarella, der trykkes let ned i toppen, så det smelter lækkert ned i brødet. Det giver en saftig overflade og en helt uimodståelig smag.
Brug ikke frisk mozzarella – det vil afgive for meget væde.
De er super nemme at lave og holder sig svampede og lækre i flere dage. Du kan sagtens fryse dem og tage dem op igen – og de smager fantastisk både kolde og lune. Vores piger herhjemme slugte hele bagepladen på under 24 timer – så lav endelig en dobbelt portion, hvis de skal overleve længere end et døgn.
Perfekte i madpakken, som mellemmåltid, snackbrød, eller som et lille hyggeligt tilbehør til salater, supper og alt derimellem.
En ny hverdagsfavorit, som smager af weekend – hver dag.

Focaccia muffins med tomat og ost
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 4 dl lunken vand
- 25 g gær
- 1/2 dl olivenolie
- 400 g mel – gerne manitoba, pizzamel eller tipo 00
- 1 tsk salt
- 200 g pizzasauce – klik her for opskrift
- 180 g fast mozzarella, revet eller tern
- Olivenolie
Sådan gør du
- Opløs gæren i vandet og tilsæt derefter olien.
- Bland mel og salt og rør det i lidt af gangen og ælt dejen, gerne på maskine til den slipper kanterne. Det tager alt fra 8-15 minutter – alt efter styrken på din røremaskine.Den skal være let flydende og klistret, men gerne slippe kanterne.
- Smør hænderne med lidt olivenolie og tag dejen op og form den til en kugle. Læg dejen tilbage i skålen, og lad den hæve, tildækket, et lunt sted i cirka en time.
- Pensl muffinformene med olie.
- Del dejen i 12 lige store stykker og form hvert stykke til en lille bolle, og læg dem i de oliesmurte huller. Lad dem efterhæve tildækket under et fugtigt klæde i 30 til 45 minutter.Er dejen meget blød kan du blot bruge en ske og tage klatter af dejen op omlægge dem i muffinformen.
- Hæld en god spiseskefuld tomatsauce over hvert brød og drys med mozzarella. Mas nu huller i dejen med fingrene, så dejen danner bobler og toppingen kommer let ned i overfladen.
- Bag brødene i en forvarmet ovn ved 230 grader, almindelig varme, i cirka 18-20 minutter – eller til de er gyldne og gennembagt.
- Så snart formen er taget ud af ovnen, samler du osten og saucen omkring brødene med 2 gafler. Meget ost og pizzasauce vil være smeltet sammen på toppen af formen, og det fordeler du blot mellem brødene. (Se evt. video over opskriften)Lad dem køle let af i formene inden de fjernes.
- Opbevar dem i en tætlukket pose , og lun dem evt. inden servering. Focaccia muffins kan også fryses.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.


Min dej er flydende og kan ikke formes på trods af jeg har fulgt gram og dl i opskriften. Hvad kunne jeg gøre forkert? 🙁
Hej Katja
Det lyder som om den måske ikke er rørt nok, eller er overrørt – begge dele kan gøre dejen flydende.
Men den skal som beskrevet være meget fugtig og blød, men man skal kunne hakke dejen ud og forme den let, eller hakke den ud og lægge klatter af dejen i muffinformen.
Kh Dianna
Jeg får også en meget flydende dej Holdte ellers godt øje med den, grundet den anden kommentar.
Hej Kimmie
Den skal være rigtig bløde, så får du nemlig de lækreste og mest saftige brød. Har netop tilføjet, at man blot kan tage klatter op af dejen med en ske 🙂
Håber de bliver gode når de er bagt 🙂
Kh Dianna