Finskbrød
Opskrift på lækre sprøde finskbrød.Denne opskrift giver ca. 36 stk.

En lækker klassisk julesmåkage som jeg kan huske fra jeg var helt lille, – det var en af min mors favoritter.
Vi har i år været i køkkenet og julebagt, hele familien, og det er bl.a. blevet til denne lækre omgang finskbrød.

Finskbrød
Opskrift på lækre sprøde finskbrød.Denne opskrift giver ca. 36 stk.
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalstk
Gourministeriets kogebøger – Spar op til 125 kr.Hurtig levering og gratis signering hvis du ønsker det 🙂 Bestil her
Video af opskriften
Ingredienser
- 200 g
smør, stuetemperatur
- 250 g
hvedemel
- 60 g
sukker
- 1
vaniljestang, kornene heraf
- 1
æg, sammenpisket – til pensling
-
Finthakkede mandler
-
Perlesukker
Gourministeriet Premium
Med Gourministeriets app får du en reklamefri oplevelse på både web og app, adgang til kalorier og energifordeling på 400+ opskrifter (opdateres løbende), mulighed for at gemme dine favoritter samt notifikationer når nye retter lander. Læs mere herSådan gør du
- Mas kornene af vaniljestangen ind i en spsk af sukkeret.
- Bland smør, hvedemel, sukker og vanilje i en skål og rør det sammen til en ensartet masse.
- Læg dejen i en pose, luk den til og lad dejen hvile på køl i minimum 1 time.
- Del dejen i 3-4 lige store stykker og rul hver stykke ud i en smule mel, til en lang pølse på ca. 1 1/2 cm i diameter.
- Tryk pølserne let flade med en spartel, skub kanterne ind så de er så lige som muligt, og skær ud i stykker på ca. 5 cm.
- Læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, pensl med sammenpisket æg og drys med mandler og perlesukker.
- Bag kagerne i en forvarmet ovn i 12-15 min. ved 200 grader.
- Lad kagerne køle af inden de lægges i en lufttæt beholder.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer.
Energi (KJ/kcal) : 78 kcal
Protein (g) : 1g
Fedt (g) : 5g
Kulhydrat (g) : 7 g
Mættede fedtsyrer : 3 g
Sukkerarter : 2 g
Salt : 40 mg
