
Lækker cremet blomkålssuppe, – mild krydret og bare nem og hurtig at lave.
Supper, jeg elsker supper og eksperimenterer gerne med mange forskellige af slagsen. Nogle gange lykkedes de og andre gange falder de helt til jorden.
Denne vil jeg personligt mene lykkedes rigtig godt, og den blev også godkendt af hele familien, selv de yngste medlemmer.
Vi kender alle lugten af kogt blomkål, – det er bare ikke det lækreste. Og det var da også en af mine bekymringer da jeg gav mig i kast med denne blomkålssuppe, – men jeg blev heldigvis positivt overrasket.

Cremet blomkålssuppe
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
blomkål i mindre buketter
- 4 mellemstore kartofler, i tern
- 1
stort løg, grofthakket
- 1 fed
hvidløg, hakket
- 7 dl
grøntsagsboullion
- 1 dl
piskefløde
- 1/2 citron, saften heraf
-
Olivenolie til stegning
-
Muskatnød, stødt eller revet - efter smag
-
Salt og peber
-
Bacon, lidt fintsnittet frisk blomkål som topping samt krydderurter
Sådan gør du
- Steg blomkål, kartofler, løg og hvidløg af ved middel varme et par minutter, - det skal ikke tage farve.
- Tilsæt grøntsagsboullion og piskefløde og lad suppen koge i ca. 30 min.
- Blend suppen helt glat og smag til med, citronsaft, rigeligt muskat, salt og peber.
- Steg bacon sprød på en pande og lad den dryppe af på et stykke køkkenrulle.
- Fin snit nogle blomkålsbuketter, gerne på et mandolinjern, og læg den i en skål med iskoldvand og gerne lidt isterninger i en 30 min. tid, - det vil gøre dem lækre sprøde.
- Lad dine friske blomkålschips dryppe godt af i en sigte inden anretning.
- Anret suppen med friske blomkålschips, bacon og friske krydderurter.
Der står saften af en halv Citroën uden at det er angivet hvornår det skal bruges? Cremet blomkålssuppe.
Hej Søren
Åhhh, den er smuttet – det er hermed rettet:)
Tak fordi du skrev det:)
Dbh Dianna