
Den skønneste cheesecake med brombær og brombærgelé, – og en sprød kiksebund med mandler.
Den her brombærcheesecake er frisk, cremet og mega lækker, – og så er den fyldt med den skønneste smag af brombær og vanilje.
Den klæder alle årstider, – og cheesecaken kan naturligvis pyntes efter sæson.
Kiksebunden laver jeg med havrekiks og mandler, – foretrækker du digestive og andre nødder, så kan du sagtens skifte det ud.
Ligeledes kan du sagtens undlade at toppe cheesecaken med brombærgelé, hvis du ikke bryder dig om gelé, eller bare vil springe et step over, – den smager fuldt ud ligeså godt uden.
Cheesecake er uden tvivl en af mine yndlings desserter, – de er nemme at lave og så er der så mange vidunderlige kombinationer.
Gå på opdagelse blandt alle mine andre cheesecake opskrifter, – find dem via linket her: Gourministeriet’s cheesecakes.

Brombærcheesecake
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kiksebund
- 225 g havrekiks
- 70 g mandler
- 125 g smør
Brombærsirup til ostecremen (ca. 2 dl)*
- 300 g brombær – jeg bruger fra frost
- 200 g sukker
- 1 vaniljestang, kornene heraf
- 1/2 dl vand
- 2 spsk citronsaft
Ostecreme
- 250 g flødeost – ikke light
- 3 dl piskefløde
- 4 1/2 blade husblas
- *Brombærsirup
Brombærgelé
- 300 g brombær – jeg bruger fra frost
- 1/2 dl vand
- 100 g sukker
- 2 spsk citronsaft
- 4 1/2 blade husblas
Derudover
- Kagering eller springform på ca. 18-20 cm
- Kageplast
- Friske bær
- Evt. chokoladekugler eller andet pynt
Sådan gør du
Kiksebund
- Smelt smørret i en gryde.
- Blend kiksene til en fin mel, og blend mandler til de er finthakkede, – mandlerne må godt have lidt struktur.
- Bland kiks og mandler sammen med smørret.
- Beklæd en springform med bagepapir i bunden, og sæt herefter kageplast på indersiden af ringen. Bruges en kagering stilles denne på et spækbræt med et stykke bagepapir under, og indersiden af ringen beklædes med kageplast.
- Hæld kiksemassen heri, og mas den godt ud så hele bunden er dækket. Stil på køl og lad den hvile.
Brombærsirup til ostecremen
- Hæld alle ingredienserne i en gryde, inkl. den tomme vaniljestang og kog op.
- Lad brombærsiruppen koge ved middelvarme i ca. 10-15 min., til den er kogt godt ind og let tyknet.
- Sigt massen gennem en finmasket si, – du skal have ca. 2 dl sirup. Spæd evt. op med en smule vand hvis der er behov for det.
- Hæld 1 1/2 dl sirup i en skål, og lad den køle godt af. Hæld resten i en lille kasserolle, – denne skal bruges til at røre husblassen ud i. (Se næste step "Ostecreme")
Ostecreme
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca 15 min.
- Pisk fløden til en blød flødeskum, – sørg for ikke at piske den for meget.
- Rør flødeosten sammen med den piskede flødeskum, og rør derefter den afkølede brombærsirup i, lidt af gangen. Rør til massen er glat og fri for klumper.
- Varm den anden del af brombærsiruppen op i kasserollen, – den skal bare blive varm nok til at smelte husblassen, og behøver ikke koge.
- Sluk for blusset, og rør de udblødte og vredne stykker husblas ud her, – et ad gangen.
- Vend et par store skefulde ostecreme ned i kasserollen, så massen bliver afkølet, – rør til den er fri for klumper.Ved at gøre dette, undgår du at din husblas klumper når den røres sammen med den store skål ostecremen, da den køles blidt af til samme temperatur som ostecremen.
- Vend derefter brombær/husblas siruppen sammen med ostecremen, og rør til du har en glat creme.
- Hæld ostecremen over kiksebunden, – fordel evt. cremen med en ske hvis der er behov for det, og bank den forsigtigt ned i bordet, for at slå evt. luftbobler ud af massen.
- Sæt kagen tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i min. 3 timer.
Brombærgelé
- Udblød husblas i en stor skål kold vand i ca. 15 min.
- Hæld brombær, vand, citronsaft og sukker i en gryde og kog op.
- Skru ned til middel varme og lad det små koge i ca. 5-8 min., – til brombærrene er bløde og udkogte.
- Sigt puréen igennem en finmasket sigte, – der må ikke være klumper i saften. Du skal ende op med 2 1/2 dl brombærsaft, – er der ikke nok må du spæde op med lidt vand.
- Rør husblassen ud i den varme brombærsaft, og lad den køle af til den er ca. 30 grader.
- Hæld brombærsaften over kagen, og stil den igen på køl i min. 2 timer eller til geléen har sat sig. Du kan med fordel lade den stå natten over.
- Inden servering toppes kagen med friske bær, chokoladekugler og/eller spislige blomster. Brug det årstiden byder på.



Kagen ser flot og lækker ud!:)
Hvor meget vand skal jeg starte med at hælde i brombærgeléen i trin 2?
Hej Charlotte
Tusind tak 🙂
Arh ja, godt du skriver det:) 1/2 dl – jeg har opdateret det på opskriften 🙂
Rigtig dejlig dag 🙂
Kh Dianna
Hvor køber du brombær på frost, jeg kan ikke finde dem? Kun i en bærmix frost pose..
Hej Donna
Jeg har SÅ mange brombærbuske i baghaven, så køber dem sjældent 🙂
Men har set at Min Købmand har dem fra mærket Gestus, og jeg er også ret sikker på at jeg har set dem i Kvickly 🙂
Kh Dianna
Man den laves på forhånd og fryses ?
Man den laves på forhånd og fryses ?
Hej Nanna
Det kan du sagtens gøre ja:)
Kh Dianna
Kan man mon bruge blandet bær istedet? Jeg kan simpelthen ikke finde brombær.. smuk kage
Hej Nana
Det kan du sagtens gøre 🙂
Og tusind tak:)
Kh Dianna
Jeg har en færdiglavet brombær sirup på flaske, kan jeg bruge den?
Hej Mujesira
Det tænker jeg sagtens du kan, – smag evt. til inden du tilsætter alt flormelissen om den skal være mere eller mindre sød:)
Kh Dianna
Hej
Tusind tak for mange lækre opskrifter.
Har lige et spørgsmål til brombærcheesecaken. Er det korrekt at der ikke skal flormelis i ostecremen, kan læse mig frem til at det har du nemlig stort set i alle dine andre cheesecake
God weekend☀️
Hej Louise
Tusind tak for de søde ord:)
Super godt spottet:)
Men den er god nok, – for brombærsiruppen koges ind med sukker, og sukkeret kommer derfor derfra:)
Men smag den endelig til, måske du ønsker den mere sød, – du kan altid tilsætte flormelis hvis du ønsker:)
Kh Dianna
Hej.
Kan den laves to dage før servering?
– Simone
Hej Simone
Det kan den sagtens, – du skal blot lade den stå i formen 🙂
På den måde sikrer du at formen holder og den ikke for stød fra andre ting i køleskabet, – men også at den ikke tager smag fra andet i køleskabet 🙂
Kh Dianna
Hej
Hvis jeg bruge friske brombær er det samme mængde som frosne ?
Mvh
Helle
Elsker som du også cheesecake.
Kan se at der er nogle opskrifter uden husblas og andre uden. Hvad gør forskellen?
Hej Hanne
Dem jeg har lavet uden husblas er de portionsanrettede, de kræver ikke husblas da de ikke skal være skærefaste.
Skal klagen være skærefast, så er den nødt til at have lidt husblas, så man sikrer den holder formen 🙂
Kh Dianna
Kagen ser super lækker ud. Jeg vil lave den til min svigermors fødselsdag, men kan den laves nu og fryses, altså også med pynten?
Kan man lave denne opskrift som portionsanretninger i stedet? Og er der så noget jeg skal være særlig opmærksom på?
Hej Laura
Det kan du sagtens, du kan lave den i små cylinder – eller i glas.
Der er ikke noget du umiddelbart skal gøre anderledes.
Men har du set disse nemme opskrifter, uden husblas mon?
https://gourministeriet.dk/brombaer-cheesecake-i-glas-klar-paa-under-15-minutter/
https://gourministeriet.dk/cheesecake-i-glas-med-brombaerkompot/
Kh Dianna