Brødcroutoner - Opskrift på sprøde ovnstegte brødcroutoner

Brødcroutoner

Brødcroutoner
Opskrift på hjemmelavede brødcroutoner
Brødcroutoner - Opskrift på sprøde ovnstegte brødcroutoner

Brødcroutoner er super lækre både ovenpå salater og supper og er uundværlige til en klassisk cæsarsalat.
Denne opskrift er super nem at gå til, croutonerne laves i ovnen og kan krydres efter eget ønske.
Brug dine tørre brødrester, det er det bedste til disse brødcroutoner, og så undgår du samtidig madspild.
Opbevar dem i en lufttæt beholder, så kan de holde sig i flere uger.

Brødcroutoner - Opskrift på sprøde ovnstegte brødcroutoner

Brødcroutoner

Opskrift på hjemmelavede brødcroutoner
Bedøm opskriften - Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.58 fra 14 stemmer
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Samlet tid: 30 minutter
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

  • 1

    flute eller 1/2 franskbrød, - gerne daggammelt eller til den tørre side

  • 1/2 dl

    olivenolie

  • Krydderier, - jeg har brugt tørret persille og hvidløgspulver

  • Salt

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader, almindelig ovn.
  • Skær brødet ud i stykker på ca. 2x2 cm og hæld dem i en skål.
  • Bland olien med de ønskede krydderier og vend det sammen med brødstykkerne. Krydr med salt og vendt det igen godt sammen.
  • Fordel brødstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag croutonerne i ca.15-18 min. til de er gyldne og hårdt ristede.
  • Lad croutonerne køle af inden de hældes i en lufttæt beholder hvor de kan holde sig i flere uger.

Noter

Skift krydderierne ud alt efter hvad croutonerne skal serveres til, - du kan lave et hav af variationer.
Brødcroutoner - Opskrift på sprøde ovnstegte brødcroutoner
Brødcroutoner – Opskrift på sprøde ovnstegte brødcroutoner

Kommentarer

  1. Rasmus Meyer

    2 stars
    Udemærket grundopskrift. Jeg brugte fuldkorns sandwich brød. Men enten passer temperaturen eller riste-tiden i opskriften ikke. Det blev MEGET sprødt i alm. ovn med over og undervarme, på en rist/bagepapir midt i ovnen. Jeg brugte derefter 15min. ved 175 grader og det blev perfekt. Så pas på temp og tid :-).
    Mvh. Rasmus

    • Hej Rasmus

      Du har helt ret, der skulle også have stået 180 grader kan jeg se fra mine noter – så det er en tastefejl.
      Så dejligt du lige skriver det, det er hermed rettet 🙂

      Kh Dianna

4.58 from 14 votes (13 ratings without comment)

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)