
Brødcroutoner er super lækre både ovenpå salater og supper og er uundværlige til en klassisk cæsarsalat.
Denne opskrift er super nem at gå til, croutonerne laves i ovnen og kan krydres efter eget ønske.
Brug dine tørre brødrester, det er det bedste til disse brødcroutoner, og så undgår du samtidig madspild.
Opbevar dem i en lufttæt beholder, så kan de holde sig i flere uger.

Brødcroutoner
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
flute eller 1/2 franskbrød, - gerne daggammelt eller til den tørre side
- 1/2 dl
olivenolie
-
Krydderier, - jeg har brugt tørret persille og hvidløgspulver
-
Salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader, almindelig ovn.
- Skær brødet ud i stykker på ca. 2x2 cm og hæld dem i en skål.
- Bland olien med de ønskede krydderier og vend det sammen med brødstykkerne. Krydr med salt og vendt det igen godt sammen.
- Fordel brødstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag croutonerne i ca.15-18 min. til de er gyldne og hårdt ristede.
- Lad croutonerne køle af inden de hældes i en lufttæt beholder hvor de kan holde sig i flere uger.
Noter

Udemærket grundopskrift. Jeg brugte fuldkorns sandwich brød. Men enten passer temperaturen eller riste-tiden i opskriften ikke. Det blev MEGET sprødt i alm. ovn med over og undervarme, på en rist/bagepapir midt i ovnen. Jeg brugte derefter 15min. ved 175 grader og det blev perfekt. Så pas på temp og tid :-).
Mvh. Rasmus
Hej Rasmus
Du har helt ret, der skulle også have stået 180 grader kan jeg se fra mine noter – så det er en tastefejl.
Så dejligt du lige skriver det, det er hermed rettet 🙂
Kh Dianna