Brødcroutoner
Opskrift på hjemmelavede brødcroutoner

Brødcroutoner er super lækre både ovenpå salater og supper og er uundværlige til en klassisk cæsarsalat.
Denne opskrift er super nem at gå til, croutonerne laves i ovnen og kan krydres efter eget ønske.
Brug dine tørre brødrester, det er det bedste til disse brødcroutoner, og så undgår du samtidig madspild.
Opbevar dem i en lufttæt beholder, så kan de holde sig i flere uger.

Brødcroutoner
Opskrift på hjemmelavede brødcroutoner
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Ændre antalPersoner
Følg mig på Instagram +250.000 følger Gourministeriet på Instagram
Video af opskriften
Ingredienser
- 1
flute eller 1/2 franskbrød, – gerne daggammelt eller til den tørre side
- 1/2 dl
olivenolie
-
Krydderier, – jeg har brugt tørret persille og hvidløgspulver
-
Salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader, almindelig ovn.
- Skær brødet ud i stykker på ca. 2×2 cm og hæld dem i en skål.
- Bland olien med de ønskede krydderier og vend det sammen med brødstykkerne. Krydr med salt og vendt det igen godt sammen.
- Fordel brødstykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag croutonerne i ca.15-18 min. til de er gyldne og hårdt ristede.
- Lad croutonerne køle af inden de hældes i en lufttæt beholder hvor de kan holde sig i flere uger.
Noter
Skift krydderierne ud alt efter hvad croutonerne skal serveres til, – du kan lave et hav af variationer.

Udemærket grundopskrift. Jeg brugte fuldkorns sandwich brød. Men enten passer temperaturen eller riste-tiden i opskriften ikke. Det blev MEGET sprødt i alm. ovn med over og undervarme, på en rist/bagepapir midt i ovnen. Jeg brugte derefter 15min. ved 175 grader og det blev perfekt. Så pas på temp og tid :-).
Mvh. Rasmus
Hej Rasmus
Du har helt ret, der skulle også have stået 180 grader kan jeg se fra mine noter – så det er en tastefejl.
Så dejligt du lige skriver det, det er hermed rettet 🙂
Kh Dianna