Boller i karry - Opskrift på skøn klassisk boller i karry

Boller i karry

Boller i karry
Opskrift på klassisk boller i karry - en skøn familie favorit.
Boller i karry - Opskrift på skøn klassisk boller i karry

Når det kommer til hjertevarmende og familie favoritter, står boller i karry i en klasse for sig. Denne ret er inkarnationen af dansk hygge på en tallerken – en sand klassiker, der vækker minder fra barndommen og fortsat samler familier over hele landet ved middagsbordet.
Min opskrift på boller i karry er skabt med kærlighed og respekt for traditionen, – en klassiskog nem opskrift på boller i karry.
Det er en ret, som både børn og voksne elsker, og som aldrig fejler, når det gælder om at skabe glæde omkring bordet.

Fra de saftige kogte kødboller til den cremede, aromatiske karrysauce – hver bid er en fejring af dansk madkultur. Serveret med ris og måske en grøn salat eller dampede grøntsager, er dette måltid ikke bare nærende for kroppen, men også for sjælen.

Om du genopfrisker gamle familietraditioner eller skaber nye, vil denne opskrift på boller i karry uden tvivl blive en tilbagevendende favorit ved middagsbordet. Lad os bringe klassisk dansk madkultur ind i nutidens køkkener og hjerter.

Boller i karry - Opskrift på skøn klassisk boller i karry

Boller i karry

Opskrift på klassisk boller i karry – en skøn familie favorit.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.83 fra 58 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Familiemad, Karryretter, Mormormad
Samlet tid: 1 time
Ændre antal4 Personer

Video af opskriften

Ingredienser

Kødboller

  • 800 g

    hakket svinekød

  • 2

    store løg, blendet eller finthakket

  • 2

    æg

  • 1 dl

    sødmælk

  • 2 spsk

    havregryn

  • 2 spsk

    hvedemel

  • 2 tsk

    salt

  • Friskkværnet peber

Karry sauce

  • 60 g

    smør

  • 4 spsk hvedemel
  • 4 tsk karry – karry varierer i smag og styrke, så smag til
  • 1 tsk

    gurkemeje

  • 1 æble, skrællet og fint revet (kan undlades)
  • 5 dl bouillon – kylling, grønt eller kogevand fra kødbollerne
  • 2 1/2 dl sødmælk (erstat evt. 1 dl med fløde)
  • 1 spsk citronsaft
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Ris og evt. kogte grøntsager

Sådan gør du

Kødboller

  • Bland alle ingredienserne til farsen i en skål, og rør godt sammen. Hvis farsen er for tør kan man tilsætte lidt ekstra mælk.
  • Bring en stor gryde vand i kog – tilsæt et par bouillontern.
  • Form kødbollerne med en ske i hånden og put dem forsigtigt ned i det varme vand.
  • Lad dem koge til de kommer op til overfladen hvor de får lov at ligge et par minutter mere, så du er sikker på de er gennemkogte.
  • Tag dem op med en hulske og læg dem til side til alle kødboller er færdige.

Karry saucen

  • Smelt smørret i en gryde, og svits karry og gurkemeje af i et minuts tid ved middel varme.
  • Tilsæt hvedemel og pisk det godt ind i smørret, – lad det bruse igennem et par minutter imens du pisker.
  • Tilsæt revet æble, og derefter bouillon, som du pisker i, lidt ad gangen.
  • Lad saucen koge godt op, og pisk så den ikke brænder på.
  • Tilsæt mælk/fløde og lad saucen simre videre i 10 minutter – pisk jævnligt.
    Tilsæt evt. mere bouillon hvis saucen ønskes tyndere.
  • Smag til med salt og friskkværnet peber og en smule citronsaft.
  • Vend kødbollerne i saucen, og lad dem varme igennem.
  • Server med kogte ris, og evt. dampede grøntsager.

Kommentarer

  1. Vibeke Thrane

    Til min karrysauce bruger jeg kokosmælk i stedet for mælk. Det kan alle lide. Hilsen moster Vibeke
    Lækker hjemmeside

  2. 5 stars
    Virkelig lækker opskrift:)

Skriv et svar til Vibeke Thrane Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)