Bagt pasta bolognese - Opskrift på pasta og kødsauce i fad

Pasta al Forno – Bagt pasta bolognese

Pasta al Forno - Bagt pasta bolognese
Opskrift på lækker bagt pasta med kødsauce.
Bagt pasta bolognese - Opskrift på pasta og kødsauce i fad

Lækker og simpel pastaret, – pasta bolognese bagt i fad med mozzarella og parmesan. Jeg elsker simple pasta retter, og jeg elsker retter i fad, – det en sådan en form for hygge mad på den helt rigtige måde.
Denne ret er super nem at lave, – kødsaucen skal gerne simre et par timer hvis tiden er til det, alternativt kan den nøjes med en times tid, og man kan evt. tilsætte lidt okseboullion hvis den ikke har udviklet sig nok i smagen.

Bagt pasta bolognese - Opskrift på pasta og kødsauce i fad

Pasta al Forno - Bagt pasta bolognese

Opskrift på lækker bagt pasta med kødsauce.
5 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 2 timer 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

Kødsauce

  • 500 g

    hakket oksekød

  • 2 ds

    hakkede tomater

  • 1

    stort løg

  • 2

    gulerødder

  • 2 stængler

    bladselleri

  • 3 fed

    hvidløg

  • 1 dl

    rødvin

  • 3 spsk

    tomat koncentrat

  • 1 tsk

    basilikum

  • 1/2 tsk

    oregano

  • 1/4 tsk

    rosmarin

  • 1/4 tsk

    timian

  • Salt og peber

  • Olie

Derudover

  • 500 g

    pasta, - skruer eller lignende

  • 150 g

    revet mozzarella

  • 60 g

    parmesan, fintrevet

  • 1 frisk mozzarella
  • 7 dl

    vand

Sådan gør du

  • Blend løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri til en ensartet masse.
  • Svits det godt igennem i en god sjat olie, - ca. 8-10 min. ved middel varme, - rør jævnligt.
  • Tilsæt det hakkede oksekød og lad det brune godt.
  • Tilsæt tomatkoncentrat, varm igennem et par minutter og hæld derefter rødvinen over og lad den dampe af.
  • Tilsæt krydderier og hakkede tomater og lad kødsaucen simre ved svag varme, - gerne et par timer. Smag til med salt og peber.
  • Når kødsaucen er færdig slukkes for varmen , og de ukogte pasta skruer tilsættes sammen med 6-7 dl vand, - rør det godt sammen. Smag igen til med salt og peber.
  • Hæld retten i et fad af 3 omgange, mellem hvert lag drysses revet mozzarella og parmesan.
  • Top retten med frisk mozzarella, - fordel det jævnt over hele retten.
  • Bag pastaen i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 45 min.
  • Lad den trække i 10 min. inden den serveres.
Bagt pasta bolognese - Opskrift på pasta og kødsauce i fad
Bagt pasta bolognese – Opskrift på pasta og kødsauce i fad
Bagt pasta bolognese - Opskrift på pasta og kødsauce i fad
Bagt pasta bolognese – Opskrift på pasta og kødsauce i fad

Kommentarer

  1. Kære Dianna
    kan du fortælle mig lidt om fadet som retten er tilberedt i?

  2. Heidi Beyer Pedersen

    Kære Diana
    Kan denne kødsovs stå alene uden og blive bagt ?
    Mvh heidi

    • Hej Heidi

      Den kan den sagtens, – dog skal du huske ikke at tilsætte vand 🙂
      Men vil næsten anbefale dig at prøve den opskrift der hedder Vores favorit bolognese – nu den ikke skal bages alligevel, den smager sååå dejligt:)

      Kh Dianna

  3. Heidi Beyer Pedersen

    Super tak for svar
    Mvh Heidi

  4. Hej Dianna,
    Skal grøntsagerne bare skæres i stykker og blendes (er stavblender okay?) rå i første punkt?
    Hilsen Sanne

    • Hej Sanne

      Ja de skal bare blendes rå, – og det tænker jeg også godt en stavblender kan klare 🙂
      Alternativt kan du hakke grøntsagerne fint, – det har jeg også selv gjort flere gange, smager vidunderligt.

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*