Lækker og simpel pastaret, – pasta bolognese bagt i fad med mozzarella og parmesan. Jeg elsker simple pasta retter, og jeg elsker retter i fad, – det en sådan en form for hygge mad på den helt rigtige måde.
Denne ret er super nem at lave, – kødsaucen skal gerne simre et par timer hvis tiden er til det, alternativt kan den nøjes med en times tid, og man kan evt. tilsætte lidt okseboullion hvis den ikke har udviklet sig nok i smagen.
Pasta al Forno - Bagt pasta bolognese
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Kødsauce
- 500 g hakket oksekød
- 2 ds hakkede tomater
- 1 stort løg
- 2 gulerødder
- 2 stængler bladselleri
- 3 fed hvidløg
- 1 dl rødvin
- 3 spsk tomat koncentrat
- 1 tsk basilikum
- 1/2 tsk oregano
- 1/4 tsk rosmarin
- 1/4 tsk timian
- Salt og peber
- Olie
Derudover
- 500 g pasta, - skruer eller lignende
- 150 g revet mozzarella
- 60 g parmesan, fintrevet
- 1 frisk mozzarella
- 7 dl vand
Sådan gør du
- Blend løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri til en ensartet masse.
- Svits det godt igennem i en god sjat olie, - ca. 8-10 min. ved middel varme, - rør jævnligt.
- Tilsæt det hakkede oksekød og lad det brune godt.
- Tilsæt tomatkoncentrat, varm igennem et par minutter og hæld derefter rødvinen over og lad den dampe af.
- Tilsæt krydderier og hakkede tomater og lad kødsaucen simre ved svag varme, - gerne et par timer. Smag til med salt og peber.
- Når kødsaucen er færdig slukkes for varmen , og de ukogte pasta skruer tilsættes sammen med 6-7 dl vand, - rør det godt sammen. Smag igen til med salt og peber.
- Hæld retten i et fad af 3 omgange, mellem hvert lag drysses revet mozzarella og parmesan.
- Top retten med frisk mozzarella, - fordel det jævnt over hele retten.
- Bag pastaen i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 45 min.
- Lad den trække i 10 min. inden den serveres.
Kære Dianna
kan du fortælle mig lidt om fadet som retten er tilberedt i?
Kære Heidi
Det kan du tro, – fadet måler ca. 27×27 cm:)
Rigtig dejlig dag:)
Mvh Dianna
Kære Diana
Kan denne kødsovs stå alene uden og blive bagt ?
Mvh heidi
Hej Heidi
Den kan den sagtens, – dog skal du huske ikke at tilsætte vand 🙂
Men vil næsten anbefale dig at prøve den opskrift der hedder Vores favorit bolognese – nu den ikke skal bages alligevel, den smager sååå dejligt:)
Kh Dianna
Super tak for svar
Mvh Heidi
Hej Dianna,
Skal grøntsagerne bare skæres i stykker og blendes (er stavblender okay?) rå i første punkt?
Hilsen Sanne
Hej Sanne
Ja de skal bare blendes rå, – og det tænker jeg også godt en stavblender kan klare 🙂
Alternativt kan du hakke grøntsagerne fint, – det har jeg også selv gjort flere gange, smager vidunderligt.
De bedste hilsner
Dianna
Hej Dianna,
Hvad kan være et alternativ til rødvinen?
Hej Abiha
Hvis du ønsker at undlade alkohol i retten tilsætter du blot bouillon i stedet for.
De bedste hilsner
Dianna
Hej Dianna.
Er det alm. ovn eller varmluft? 🙂
Vh. Sophie
Hej Sophie
Det er almindelig ovn:)
God forbøjelse:)
Kh Dianna
Hej Dianna.
hva kan man servere til sammen med denne ret ? 🙂
Hej Maja
Jeg vil nok gå med en god tomatsalat, en caprese salat eller måske en panzanella.
En græsk salat vil faktisk også gå super godt sammen med retten 🙂
Alle salaterne har jeg opskrifter på, på bloggen 🙂
Kh Dianna
Hej Dianna Bliver pasta skruerne ikke slimede, når de skal bages i 45 minutter, lugesom hvis de blir kogt for længe, så blir de slimede Mvh Carina
Hej Carina
Nej slet ikke, – tænk på det lidt ligesom en lasagne 🙂
Når pastaen tilberedes i saucen i ovnen, så skal de have meget længere tid en de normalt skal, når de blot koges 🙂
Men brugere du suppe horn f.eks., så skal de ikke have så lang tid 🙂
Kh Dianna