Lækker og simpel pastaret, – pasta bolognese bagt i fad med mozzarella og parmesan. Jeg elsker simple pasta retter, og jeg elsker retter i fad, – det en sådan en form for hygge mad på den helt rigtige måde.
Denne ret er super nem at lave, – kødsaucen skal gerne simre et par timer hvis tiden er til det, alternativt kan den nøjes med en times tid, og man kan evt. tilsætte lidt okseboullion hvis den ikke har udviklet sig nok i smagen.
Bagt pasta bolognese
Opskrift på lækker bagt pasta med kødsauce.
Ingredienser
- Kødsauce
- 500 g hakket oksekød
- 2 ds hakkede tomater
- 1 stort løg
- 2 gulerødder
- 2 stængler bladselleri
- 3 fed hvidløg
- 1 dl rødvin
- 3 spsk tomat koncentrat
- 1 tsk basilikum
- 1/2 tsk oregano
- 1/4 tsk rosmarin
- 1/4 tsk timian
- Salt og peber
- Olie
- Derudover
- 500 g pasta, - skruer eller lignende
- 150 g revet mozzarella
- 60 g parmesan, fintrevet
- 1 frisk mozzarella
- 6-7 dl vand
Fremgangsmåde
Blend løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri til en ensartet masse.
Svits det godt igennem i en god sjat olie, - ca. 8-10 min. ved middel varme, - rør jævnligt.
Tilsæt det hakkede oksekød og lad det brune godt.
Tilsæt tomatkoncentrat, varm igennem et par minutter og hæld derefter rødvinen over og lad den dampe af.
Tilsæt krydderier og hakkede tomater og lad kødsaucen simre ved svag varme, - gerne et par timer. Smag til med salt og peber.
Når kødsaucen er færdig slukkes for varmen , og de ukogte pasta skruer tilsættes sammen med 6-7 dl vand, - rør det godt sammen. Smag igen til med salt og peber.
Hæld retten i et fad af 3 omgange, mellem hvert lag drysses revet mozzarella og parmesan.
Top retten med frisk mozzarella, - fordel det jævnt over hele retten.
Bag pastaen i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 45 min.
Lad den trække i 10 min. inden den serveres.

Kære Dianna
kan du fortælle mig lidt om fadet som retten er tilberedt i?
Kære Heidi
Det kan du tro, – fadet måler ca. 27×27 cm:)
Rigtig dejlig dag:)
Mvh Dianna