
Lækkert saftigt og svampet focaccia med tomater og rosmarin. Perfekt brød til sommer grill, gryderetter, tapas mv. Et brød man aldrig bliver træt af, – det smager fantastisk.
Prøv også at skære det igennem, fyld det med god skinke og ost og så en tur i toasteren, – man bliver afhængig, jeg siger det bare.

Focaccia med tomater og rosmarin
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 450 g
manitoba (eller anden mel med højt gluten indhold)
- 400 g
Type 00 mel (eller hvedemel)
- 8 dl
koldt vand
- 30 g
gær
- 30 g
salt
- 1 dl
oliven olie
- 6 strike Frisk rosmarin
- 10
cherry tomater
-
Ekstra oliven olie
-
Evt. lidt flagesalt til toppen
Sådan gør du
- Rør vand, olie, salt og gær sammen med et piskeris.
- Tilsæt mel lidt ad gangen og lad dejen røre godt på en røremaskine.
- Du vil opleve blandingen som forholdsvis tynd, men fortvivl ej, - lad dejen rør til den slipper skålen. Det kan sagtens tage op til 20 min., - afhængig af røremaskinens styrke.
- Lad dejen hæve et lunt sted i en skål beklædt med husholdningsfilm og et klæde i ca. 1 time (har du ikke så meget tid, kan du tilsætte 10 g ekstra gær og lade den hæve i 30 min.
- Smør en bradepande / 2 aluminiums bakker grundigt med oliven olie.
- Fordel dejen så den fylder hele bunden i formen/formene.
- Lad dejen hæve i yderligere en time med et klæde over. Tænd i mellemtiden ovnen på 220 grader så den er god varm til brødene skal bages.
- Lav fordybninger i dejen med fingrene og pensel med et godt lag oliven olie.
- Mas rosmarin kvistene let ned i dejen samt tomaterne med skærefladen opad. Drys evt. med lidt flagesalt.
- Bag brødet i ca. 20 min., brug evt. et termometer og sikre dig at brødet rammer ca. 98-99 grader.
- Tag brødet ud af formene og lad køle af på en rist.
- Pensel med olivenolie og server.
Godkendt
Smagte så godt
Tusind tak Ritva 🙂