Focaccia - Opskrift på focaccia med tomater og rosmarin

Focaccia med tomater og rosmarin

Focaccia med tomater og rosmarin
Opskrift på luftigt og lækker focaccia brød med rosmarin og tomater.
Denne opskrift giver 2 lækre brød.
Focaccia - Opskrift på focaccia med tomater og rosmarin

Lækkert saftigt og svampet focaccia med tomater og rosmarin. Perfekt brød til sommer grill, gryderetter, tapas mv. Et brød man aldrig bliver træt af, – det smager fantastisk.
Prøv også at skære det igennem, fyld det med god skinke og ost og så en tur i toasteren, – man bliver afhængig, jeg siger det bare.

Focaccia - Opskrift på focaccia med tomater og rosmarin

Focaccia med tomater og rosmarin

Opskrift på luftigt og lækker focaccia brød med rosmarin og tomater.
Denne opskrift giver 2 lækre brød.
Ingen bedømmelser
Udskriv Pin Bedøm
Køkken: Gourministeriet
Samlet tid: 2 timer
Forfatter: Dianna

Ingredienser

  • 450 g

    manitoba (eller anden mel med højt gluten indhold)

  • 400 g

    Type 00 mel (eller hvedemel)

  • 8 dl

    koldt vand

  • 30 g

    gær

  • 30 g

    salt

  • 1 dl

    oliven olie

  • 6 strike Frisk rosmarin
  • 10

    cherry tomater

  • Ekstra oliven olie

  • Evt. lidt flagesalt til toppen

Sådan gør du

  • Rør vand, olie, salt og gær sammen med et piskeris.
  • Tilsæt mel lidt ad gangen og lad dejen røre godt på en røremaskine.
  • Du vil opleve blandingen som forholdsvis tynd, men fortvivl ej, - lad dejen rør til den slipper skålen. Det kan sagtens tage op til 20 min., - afhængig af røremaskinens styrke.
  • Lad dejen hæve et lunt sted i en skål beklædt med husholdningsfilm og et klæde i ca. 1 time (har du ikke så meget tid, kan du tilsætte 10 g ekstra gær og lade den hæve i 30 min.
  • Smør en bradepande / 2 aluminiums bakker grundigt med oliven olie.
  • Fordel dejen så den fylder hele bunden i formen/formene.
  • Lad dejen hæve i yderligere en time med et klæde over. Tænd i mellemtiden ovnen på 220 grader så den er god varm til brødene skal bages.
  • Lav fordybninger i dejen med fingrene og pensel med et godt lag oliven olie.
  • Mas rosmarin kvistene let ned i dejen samt tomaterne med skærefladen opad. Drys evt. med lidt flagesalt.
  • Bag brødet i ca. 20 min., brug evt. et termometer og sikre dig at brødet rammer ca. 98-99 grader.
  • Tag brødet ud af formene og lad køle af på en rist.
  • Pensel med olivenolie og server.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse




*