
Hjemmebagt rugbrød med surdej er virkelig ventetiden værd, for ja, det tager tid, men smagen er også derefter, – fantastisk.
Selve tilberedningen er ikke det tidskrævende, det er ventetiden, – så det er super nemt at gå til og resultatet er super lækkert.

Hjemmebagt rugbrød med surdej
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
1. dag
Kerneblanding
- 320 g
knækkere rugkerner
- 170 g
solsikkekerner
- 170 g
hørfrø
- 7 dl
vand
2. dagen
- 150 g
rugmel
- 30 g
salt
- 2 dl
vand
Sådan gør du
Kerneblandingen
- Bland kernerne med kold vand i en skål så de er dækket, dæk skålen til med film og lad dem trække ved stue temperatur i 24 timer.
Surdejs blanding
- Bland 3 dl tynd surdej med 1 dl koldt vand og opløs gæren heri.
- Tilsæt rugmel og rør dejen sammen.
- Dæk skålen med film og et viskestykke, og lad en stå ved stuetemperatur i 24 timer.
Rugbrødet
- Efter 24 timer blandes de 2 ovenstående blandinger i en røreskål.
- Tilsæt 150 g rugmel, 2 dl vand og salt og rør dejen sammen i ca. 5 min. så det hele er godt blandet.
- Fordel dejen i 2 smurte bageforme og lad dem efterhæve et lunt sted i ca. 1 1/2 time.
- Bag rugbrødene i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 1 1/2 time eller til kernetemperaturen er 97 grader.
- Vend med det samme brødene ud af formene og lad dem køle af på en bagerist.
Pingback: Perfekt cremet og luftig røræg – Gourministeriet
Pingback: Karrysild - Opskrift på karrysild med æbler og vagtelæg
Pingback: Rødspættefilet - Opskrift på fiskefilet med hjemmelavet remoulade
Jeg synes surdejsblandingen bliver meget tør, når der skal hele 450 g rugmel i, er det meningen?
Hej Pernille
Dejen vil være fast, men ikke tør. Måske det kan have noget med surdejen at gøre.
Har kun prøvet at bage det med den biga jeg linker til i opskriften – måske almindelig surdej er mere fast?
Jeg er ikke så kendt i surdejsverdenen – desværre 🙂
Håber det lykkedes og blev godt 🙂
Kh Dianna