Tiramisu - Opskrift på italiensk tiramisu - Den bedste opskrift

Tiramisu

Den lækreste tiramisu, creme, blød og intens på den helt rigtige måde, – en klassisk dessert fra det italienske køkken.
Tiramisu er en af mine yndlings desserter, – den er så cremet og lækker, og trods sine tunge ingredienser virker den let og luftig.
En enkelt smag af god espresso, en lækker sødme og den cremede mascarpone, – helt perfekt hvis du spørger mig.
Opskriften på denne tiramisu har jeg fået af Alessandro, – en italiener der virkelig ved hvordan en tiramisu skal smage, og jeg har fået lov at dele den med jer. Alessandro driver i dag Restaurant Che Fe, og har tidligere været partner af Michelin-restauranten Era Ora.
I Alessandro’s opskrift er der ikke brugt mandellikør eller anden former for smagsgiver, – kun en god espresso, og den klarer arbejdet fantastisk. Prøv det, – den er så enkelt og så lækker, mmm.

Det er ikke reklame eller anden form for samarbejde, opskriften fik jeg efter vi havde haft Che Fe ude og lave mad til et privat arrangement, – det hele selvbetalt 🙂
Varme anbefalinger herfra 🙂

Tiramisu - Opskrift på italiensk tiramisu - Den bedste opskrift

Tiramisu

Opskrift på den bedste tiramisu, – en klassisk italiensk dessert.
Denne portion passer til 6-8 personer i et fad der måler 20×25 cm.
4.70 fra 20 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Dessert
Køkken: Italiensk
Samlet tid: 6 timer
Antal: 6 personer

Ingredienser

  • 1 pk ladyfingers / savoiardi
  • 65 g æggeblomme
  • 125 g æggehvider
  • 250 g mascarpone
  • 150 g sukker
  • 2 dl god espresso
  • Kakaopulver

Sådan gør du

  • Bryg et par deciliter god espresso og lad den køle af til den er lun.
    *Alternativt kan det være en god stærk kaffe, men vær opmærksom på at kaffen udgør en stor del af smagen, – så den skal være god kraftig.
  • Pisk æggeblommerne med halvdelen af sukkeret til du har en lækker luftig æggesnaps.
    Gerne på en røremaskine, alternativt med en håndmixer.
  • Tilsæt derefter mascarponeosten (dræn den for evt. overskydende væde), og pisk nu cremen til den er luftig og lækker. Sæt den på køl.
    Først vil cremen virke tynd, men pisk videre i 5-6 minutter så bliver den så cremet og lækker.
    Det gøres klart nemmest på en røremaskine, men du kan også gøre det med en håndmixer, – måske den her skal have lidt længere tid.
    Alternativt kan du vende mascarponen i æggesnapsen, men jeg vil anbefale at piske den, – den bliver så luftig og cremet.
  • Pisk derefter æggehviderne med den anden halvdel af sukkeret, til du kan vende skålen på hovedet, uden den glider ud.
  • Vend æggehviderne i mascarponecremen af et par omgange. Gør det forsigtigt, så du beholder så meget luft i cremen som muligt. Sæt den på køl mens dine ladyfingers dyppes i espressoen.
  • Dyp dine ladyfingers I espressoen. Dyp kun den del uden sukker og gør det hurtigt, da de suger masser af espresso til sig.
    Læg dem til løbende til side på et stykke bagepapir med den våde side opad.
  • Smør et tyndt lag mascarpone creme i bunden af en bradepanden på ca. 20×25 cm.
  • Læg et lag ladyfingers ovenpå, og smør derefter med et godt lag mascarponecreme. Læg endnu et lag ladyfingers, og slut af med resten af mascarponecremen.
  • Sæt din tiramisu på køle i minimum 4 timer, men helst natten over, – og drys med kakaopulver inden servering.

Følg Gourministeriet på Instagram

Følg Gourministeriet på Instagram og få daglig inspiration til din madlavning.

Gourministeriet - Instagram
Klik her og følg Gourministeriet
Tiramisu - Opskrift på italiensk tiramisu - Den bedste opskrift
Tiramisu – Opskrift på italiensk tiramisu – Den bedste opskrift

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift bedømmelse