Opskrift på den bedste tiramisu, - en klassisk italiensk dessert.Denne portion passer til 6-8 personer i et fad der måler 20x25 cm.
Ret Dessert
Køkken Italiensk
Samlet tid 6 timertimer
Servings 6personer
Ingredienser
1pkladyfingers / savoiardi
65gæggeblomme
125gæggehvider
250gmascarpone
150gsukker
2dlgod espresso
Kakaopulver
Sådan gør du
Bryg et par deciliter god espresso og lad den køle af til den er lun. *Alternativt kan det være en god stærk kaffe, men vær opmærksom på at kaffen udgør en stor del af smagen, - så den skal være god kraftig.
Pisk æggeblommerne med halvdelen af sukkeret til du har en lækker luftig æggesnaps. Gerne på en røremaskine, alternativt med en håndmixer.
Tilsæt derefter mascarponeosten (dræn den for evt. overskydende væde), og pisk nu cremen til den er luftig og lækker. Sæt den på køl.Først vil cremen virke tynd, men pisk videre i 5-6 minutter så bliver den så cremet og lækker.Det gøres klart nemmest på en røremaskine, men du kan også gøre det med en håndmixer, - måske den her skal have lidt længere tid.Alternativt kan du vende mascarponen i æggesnapsen, men jeg vil anbefale at piske den, - den bliver så luftig og cremet.
Pisk derefter æggehviderne med den anden halvdel af sukkeret, til du kan vende skålen på hovedet, uden den glider ud.
Vend æggehviderne i mascarponecremen af et par omgange. Gør det forsigtigt, så du beholder så meget luft i cremen som muligt. Sæt den på køl mens dine ladyfingers dyppes i espressoen.
Dyp dine ladyfingers I espressoen. Dyp kun den del uden sukker og gør det hurtigt, da de suger masser af espresso til sig.Læg dem til løbende til side på et stykke bagepapir med den våde side opad.
Smør et tyndt lag mascarpone creme i bunden af en bradepanden på ca. 20x25 cm.
Læg et lag ladyfingers ovenpå, og smør derefter med et godt lag mascarponecreme. Læg endnu et lag ladyfingers, og slut af med resten af mascarponecremen.
Sæt din tiramisu på køle i minimum 4 timer, men helst natten over, - og drys med kakaopulver inden servering.