
Nem og lækker opskrift på tilberedt carpaccio, – serveret med hjemmelavet parmesan mayonnaise og frisk trøffel. I opskrift beskriver jeg hvordan du kan tilberede carpaccioen i ovn og sous vide.
Resultatet er en smør mør tilberedt carpaccio, – simpelthen så lækkert.
Denne skønne anretning fik vi på vores tur til Venedig, – og den skal naturligvis foreviges på bloggen.
Jeg har serveres den med en hjemmelavet parmesan mayonnaise med et hint af hvidløg, – du kan også servere den med en trøffelmayo eller lignende.

Tilberedt carpaccio med parmesan mayo og frisk trøffel
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Tilberedt carpaccio
- 500 g oksemørbrad
- 3 fed hvidløg, knust
- 2 stilke frisk rosmarin
- 2 stilke frisk timian
- Smør og olie eller ghee til stegning
Parmesan mayonnaise
- 1 æggeblomme
- 1 1/2 dl god smagsneutral olie – jeg bruger raps
- 30 g fint revet parmesan
- 1/2 fed hvidløg, fintrevet
- 1 spsk citronsaft
- 1 tsk dijonsennep
- Salt
Deredover
- 1 frisk trøffel
- Parmesan flager
- Pynt
- Trøffelolie
Sådan gør du
Tilberedt carpaccio
Ovn – 50 grader
- Krydr okemørbraden med rigeligt friskkværnet peber og salt.
- Varm en pande op ved god høj varme, tilsæt fedtstof, hvidløg og urter, – og brun oksemørbraden af på alle sider.Den skal ikke tilberedes, så max et minuts tid på hver side.
- Læg oksemørbraden med pandens indhold i et ovnfast fad, dæk med folie og sæt den i en forvarmet ovn ved 50 grader, almindelig ovn, i ca. 4 timer.
- Pak oksemørbraden i en pose, gerne vakuum – og læg den på frys i minimum 2 timer, eller til den er skærefast.
- Oksemørbraden kan også fryses helt og tages op når den skal bruges. Tag den op 6 timer før, og lad den ligge på køl, og skær den derefter i ultra tynde skiver med kniv eller på pålægsmaskine.Den kan også tages op og lægges direkte på køkkenbordet for en hurtigere optøning, – tag den da op en lille times tid inden, – så er den klar til at blive skåret.
Sous Vide – 52 grader
- Krydr oksemørbraden med rigeligt friskkværnet peber og salt.
- Varm en pande op ved god høj varme, tilsæt fedtstof, hvidløg og urter, – og brun oksemørbraden af på alle sider.Den skal ikke tilberedes, så max et minuts tid på hver side.
- Læg oksemørbraden i en vakuum pose sammen med hvidløg og urterne, og luk den.
- Tilbered oksemørbraden sous vide i 4 time ved 52 grader.
- Læg den derefter i fryseren i minimum 2 timer, eller til den er skærefast.
- Oksemørbraden kan også fryses helt og tages op når den skal bruges. Tag den op 6 timer før, og lad den ligge på køl, og skær den derefter i ultra tynde skiver med kniv eller på pålægsmaskine.Den kan også tages op og lægges direkte på køkkenbordet for en hurtigere optøning, – tag den da op en lille times tid inden, – så er den klar til at blive skåret.
Parmesan mayonnaise
- Stil alle ingredienser på køkkenbordet en halv time i forvejen, så de ikke er for kolde at arbejde med.
- Kør alle ingredienser, undtagen olie, i en minihakker eller lignende, – og tilsæt derefter olien i en tynd stråle, mens der piskes. Fortsæt til olien er brugt og mayonnaisen er tyk og cremet.Du kan også hælde alle ingredienserne i et højt glas, – slut af med olien og brug en stavblender.
- Smag mayonnaisen til med salt, og tilsæt evt. mere citron eller dijon.*Opbevar på køl til den skal serveres.
Serevring
- Skær din carpaccio i tynde skiver, og fordel dem direkte på 4 tallerkener.Læg dem i en cirkel som på billedet, – skiverne er her "krøllet" let sammen for at give retten højde. Du kan også lægge dem flad ud på tallerkenen som en "klassisk" carpaccio.
- Top med klatter af parmesan mayonnaise, og læg flager af parmesan over.
- Krydr med friskkværnet peber, og riv trøflen på et trøffeljern i fine store flager ud over carpaccioen.
- Dryp med en smule trøffelolie, og pynt med sæsonens grønt. *Jeg har brug stedmorblomster og ærteskud, – du kan også bruge ruccola eller hvad du måtte foretrække.
