Tilberedt carpaccio med parmesan mayo og frisk trøffel
Opskrift på den lækreste tilberedte carpaccio med parmesanmayo og frisk trøffel.
Ret Forret, Frokost
Køkken Dansk, Italiensk
Samlet tid 6 timertimer
Servings 4personer
Ingredienser
Tilberedt carpaccio
500goksemørbrad
3fedhvidløg, knust
2stilkefrisk rosmarin
2stilkefrisk timian
Smør og olie eller ghee til stegning
Parmesan mayonnaise
1æggeblomme
1 1/2dlgod smagsneutral olie - jeg bruger raps
30gfint revet parmesan
1/2fedhvidløg, fintrevet
1spskcitronsaft
1tskdijonsennep
Salt
Deredover
1frisk trøffel
Parmesan flager
Pynt
Trøffelolie
Sådan gør du
Tilberedt carpaccio
Ovn - 50 grader
Krydr okemørbraden med rigeligt friskkværnet peber og salt.
Varm en pande op ved god høj varme, tilsæt fedtstof, hvidløg og urter, - og brun oksemørbraden af på alle sider.Den skal ikke tilberedes, så max et minuts tid på hver side.
Læg oksemørbraden med pandens indhold i et ovnfast fad, dæk med folie og sæt den i en forvarmet ovn ved 50 grader, almindelig ovn, i ca. 4 timer.
Pak oksemørbraden i en pose, gerne vakuum - og læg den på frys i minimum 2 timer, eller til den er skærefast.
Oksemørbraden kan også fryses helt og tages op når den skal bruges. Tag den op 6 timer før, og lad den ligge på køl, og skær den derefter i ultra tynde skiver med kniv eller på pålægsmaskine.Den kan også tages op og lægges direkte på køkkenbordet for en hurtigere optøning, - tag den da op en lille times tid inden, - så er den klar til at blive skåret.
Sous Vide - 52 grader
Krydr oksemørbraden med rigeligt friskkværnet peber og salt.
Varm en pande op ved god høj varme, tilsæt fedtstof, hvidløg og urter, - og brun oksemørbraden af på alle sider.Den skal ikke tilberedes, så max et minuts tid på hver side.
Læg oksemørbraden i en vakuum pose sammen med hvidløg og urterne, og luk den.
Tilbered oksemørbraden sous vide i 4 time ved 52 grader.
Læg den derefter i fryseren i minimum 2 timer, eller til den er skærefast.
Oksemørbraden kan også fryses helt og tages op når den skal bruges. Tag den op 6 timer før, og lad den ligge på køl, og skær den derefter i ultra tynde skiver med kniv eller på pålægsmaskine.Den kan også tages op og lægges direkte på køkkenbordet for en hurtigere optøning, - tag den da op en lille times tid inden, - så er den klar til at blive skåret.
Parmesan mayonnaise
Stil alle ingredienser på køkkenbordet en halv time i forvejen, så de ikke er for kolde at arbejde med.
Kør alle ingredienser, undtagen olie, i en minihakker eller lignende, - og tilsæt derefter olien i en tynd stråle, mens der piskes. Fortsæt til olien er brugt og mayonnaisen er tyk og cremet.Du kan også hælde alle ingredienserne i et højt glas, - slut af med olien og brug en stavblender.
Smag mayonnaisen til med salt, og tilsæt evt. mere citron eller dijon.*Opbevar på køl til den skal serveres.
Serevring
Skær din carpaccio i tynde skiver, og fordel dem direkte på 4 tallerkener.Læg dem i en cirkel som på billedet, - skiverne er her "krøllet" let sammen for at give retten højde. Du kan også lægge dem flad ud på tallerkenen som en "klassisk" carpaccio.
Top med klatter af parmesan mayonnaise, og læg flager af parmesan over.
Krydr med friskkværnet peber, og riv trøflen på et trøffeljern i fine store flager ud over carpaccioen.
Dryp med en smule trøffelolie, og pynt med sæsonens grønt. *Jeg har brug stedmorblomster og ærteskud, - du kan også bruge ruccola eller hvad du måtte foretrække.