
Stir-fry med hakket oksekød, spidskål og peberfrugt – Nem wok med hakket oksekød.
Denne stir-fry med hakket oksekød er lynhurtig at lave, smækfyldt med smag og sprøde grøntsager – og så er den klar på kun 20 minutter. Det er nem hverdagsmad, når det er allerbedst.
Hakket oksekød brunes godt af på en varm pande, så det får masser af smag og let karamelliseret kant. Derefter tilsættes hvidløg og friskrevet ingefær, sammen med snittet spidskål, forårsløg og peberfrugt. Det hele lynsteges kun kort tid, så grøntsagerne bevarer både deres farve, bid og saftighed.
Så røres stir fry saucen i, og så er den klar til servering.
Server med dampende ris, nudler eller bare som den er – måske med lidt ekstra grønt, hvis du har noget i køleskabet der skal bruges. Det her er en ret, der er nem at tilpasse, hurtig at lave og altid et hit på middagsbordet .

Stir fry med hakket oksekød
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 500 g hakket oksekød
- 3 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk frisk ingefær, finthakket
- 3 forårsløg, snittet
- 2 peberfrugter, skåret i strimler
- 1 lille spidskål, snittet
- 7 stilke basilikum, gerne thai basilikum
- Friskkværnet peber
- Olie
Stir fry sauce
- 1 dl hoisinsauce
- 1/2 dl soya
- 1/4 dl ponzu
- 1 tsk chiliflager
- 1 tsk maizena
Til servering
- Ris eller nudler
- Sesam eller peanuts
Sådan gør du
- Varm en pande op, og brun kødet godt af i en sjat olie.
- Tilsæt hvidløg, ingefær, forårsløg, peberfrugt og spidskål, og steg det af ved højnvarme i 3-4 minutter.
- Bland imens ingredienserne til saucen og pisk eller ryst dem sammen i et glas, og hæld dem over fyldet på panden.
- Tilsæt friske basilikumblade og vend det hele godt sammen, og varm retten igennem et minuts tid og krydr med friskkværnet peber.
- Server med ris eller nudler og et drys sesam eller peanuts på toppen.