Ristet torske, sauce blanquette, grønne ærter og knust bacon. En nem og lækker ret der kan serveres som både forret eller hovedret, – og et perfekt bud til årets nytårs torsk.
Serveres retten som hovedret, ville jeg personligt servere et større stykke torsk samt lidt kogte eller ovnstegte kartofler til.
Sauce blanquette kan laves på forhånd og blot varmes op ved svag varme inden servering, – så et super nemt og virkelig lækkert måltid at servere for sine gæster.
Stegte torske loins smager bare fantastisk, – mild og lækkert og med en dejlig konsistens.
Torsk med sauce blanquette har en blød og mild sammensætning, ærterne bidrager med en friskhed og bacon giver retten en lækker dybde og let knas.
Stegt torsk med sauce blanquette, ærter og bacon
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Fisken og tilbehør
- 4 torske loins, – ca. 120 g/stk
- 8 grønne kålblade, savoy eller spidskål
- 150 g ærter
- 4 skiver bacon
- Klaret smør eller rapsolie
- Frisk dild, ærteskud elelr brøndkarse til pynt
Sauce blanquette
- 200 g smør
- 2 dl bouillon – fisk eller kylling
- 2 æggeblommer
- 1 æg
- 2 spsk creme fraiche, gerne 38%
- 1 spsj citronsaft
- Salt og peber
Sådan gør du
Fisken og tilbehør
- Drys fisken med en smule salt og sukker og lad stykkerne trække i 10 min.
- Steg i mellemtiden baconen sprød på en pande, og lad den derefter suge på et stykke køkkenrulle. Hak den fint og sæt til side.
- Overhæld ærterne med kogende vand og en smule salt, og lad dem stå til de er optøede. Dræn dem derefter for væde.Bruger du friske ærter, skal disse blot bælges.
- Udstik kålen i cirkler på ca. 7 cm i diameter. Overhæld disse med kogende vand og en smule salt, – lad dem trækket et par minutter og læg dem derefter i isvand.Inden servering duppes bladene tørre med lidt køkkenrulle.
- Smelt en god klat klaret smør eller varm olien op på en pande.
- Fjern overskydende salt og sukker fra torsken med lidt køkkenrulle, og steg stykkerne ved middel varme i ca. 3-4 minutter på den ene side – alt efter tykkelse.
- Vend torskestykkerne, sluk for blusset og lad fisken trække færdigt på den anden side. Krydr med en smule salt og peber.
Sauce blanquette
- Smelt smørret i en gryde og hæld bouillonen herover – sluk for blusset. Smør/bouillon blandingen skal have en temperatur på ca. 60 grader.
- Blend æg, æggeblommer og creme fraiche sammen i en høj cylinder med en stavblender.
- Tilsæt derefter smørblandingen i en tynd stråle, mens der fortsat blendes – til hele blandingen er brugt.
- Smag saucen til med citron, salt og peber.– Ønskes saucen en smule tykkere, kan den hældes tilbage i gryden, og varmes op ved svag varme – under konstant piskning. Der skal ikke meget varme til, så vær hele tiden over den så den ikke skiller. Saucen kan med fordel laves i forvejen, og varmes op inden servering.
Anretning
- Hæld saucen i bunden af 4 dybe tallerkener.
- Drys med ærter og læg torsken ovenpå.
- Drys med bacon på både fisk og lidt i saucen, og læg kål bladene ind over fisken.
- Pýnt med friske krydderurter og servere retten med friskkværnet peber på toppen.
Denne ret smager himmelsk, og undlad endelig ikke de syltede sennepsfrø – de er prikken over i’et
Hvor kommer de syltede senneps frø ind? De står ikke i opskriften
Hej Jørgen
Der er ikke brugt syltede sennepsfrø til denne ret, – men det er der derimod til den der hedder “Stegt pighvar, sauce blanquette og bløde løg” 🙂
Kan du have forvekslet de to opskrifter? 🙂
Dbh Dianna
Hej Dianna, tak for svaret. nej – men det var Tinas kommentar tidligere på siden, om at “undlad endelig ikke de syltede sennepsfrø” der forvirrede mig.
Hej igen Jørgen
Arh det kan jeg godt forstå, – jeg tror Tina må have taget inspiration fra den anden opskrift:)
Rigtig god weekend:)
Dbh Dianna
Hej
Jeg elsker din mad, specielt denne ret!
Jeg vil gøre opmærksom på, at COOP lige har lagt præcis det samme op. Ser tyv stjålet ud. Du kan selvfølgelig have givet tilladelse.
Tak for mad;
Hej Oliver
Tusind tak for din besked, – hvor gør det mig bare glad at høre 🙂
Og hvor er det sødt af dig at skrive det, men den er god nok – det var en opskrift jeg udviklede for Coop for et par år siden 🙂
Kh Dianna
Super ret. Den skal jeg snart lave igen.
Hej Grethe
Det er jeg virkelig glad for at høre, – tusind tak 🙂
Kh Dianna
Retten smagte os virkelig godt . Serverede den som hovedret med lidt små nye kartofler og brocoliadparges
Hej Lis
Hvor er det dejligt at høre, tusind tak for de søde ord 🙂
Kh Dianna
Det ser så lækkert ud. Må man spørge hvilken fiske fond du bruger. Er så mange for at få fat i en der smager alt for meget af fisk
Det ser så lækkert ud. Må man spørge hvilken fiske boullion du bruger. Er så mange for at få fat i en der smager alt for meget af fisk
Hej Gitte
Tusind tak 🙂
Jeg bruger den fra knorr eller Oscars – de fungerer fantastisk 🙂
Kh Dianna