Stegt torsk med sauce blanquette, ærter og bacon - Opskrift på ristet torsk

Stegt torsk med sauce blanquette, ærter og bacon

Stegt torsk med sauce blanquette, ærter og bacon
Opskrift på ristet torsk med fransk sauce blanquette, knust bacon og ærter.
Stegt torsk med sauce blanquette, ærter og bacon - Opskrift på ristet torsk

Ristet torske loins serveret med en mild fransk sauce blanquette, grønne ærter og knust bacon. En nem og lækker ret der kan serveres som både forret eller hovedret, – og et perfekt bud til årets nytårs torsk. Serveres den som hovedret, ville jeg personligt servere et større stykke torsk samt lidt kogte eller ovnstegte kartofler til.
Saucen kan laves på forhånd og blot varmes op ved svag varme inden servering, – så et super nemt og virkelig lækkert måltid at servere for sine gæster.

Stegt torsk med sauce blanquette, ærter og bacon - Opskrift på ristet torsk

Stegt torsk med sauce blanquette, ærter og bacon

Opskrift på ristet torsk med fransk sauce blanquette, knust bacon og ærter.
5 fra 4 stemmer
Udskriv Pin Bedøm
Ret: Forret, Frokost, Hovedret
Køkken: Dansk, Fransk
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer

Ingredienser

Fisken og tilbehør

  • 4 torske loins, – ca. 120 g/stk
  • 8 grønne kålblade, savoy eller spidskål
  • 150 g ærter
  • 4 skiver bacon
  • Klaret smør eller rapsolie
  • Frisk dild, ærteskud elelr brøndkarse til pynt

Sauce blanquette

  • 200 g smør
  • 2 dl bouillon – fisk eller kylling
  • 2 æggeblommer
  • 1 æg
  • 2 spsk creme fraiche, gerne 38%
  • 1 spsj citronsaft
  • Salt og peber

Sådan gør du

Fisken og tilbehør

  • Drys fisken med en smule salt og sukker og lad stykkerne trække i 10 min.
  • Steg i mellemtiden baconen sprød på en pande, og lad den derefter suge på et stykke køkkenrulle. Hak den fint og sæt til side.
  • Overhæld ærterne med kogende vand og en smule salt, og lad dem stå til de er optøede. Dræn dem derefter for væde.
    Bruger du friske ærter, skal disse blot bælges.
  • Udstik kålen i cirkler på ca. 7 cm i diameter. Overhæld disse med kogende vand og en smule salt, – lad dem trækket et par minutter og læg dem derefter i isvand.
    Inden servering duppes bladene tørre med lidt køkkenrulle.
  • Smelt en god klat klaret smør eller varm olien op på en pande.
  • Fjern overskydende salt og sukker fra torsken med lidt køkkenrulle, og steg stykkerne ved middel varme i ca. 3-4 minutter på den ene side – alt efter tykkelse.
  • Vend torskestykkerne, sluk for blusset og lad fisken trække færdigt på den anden side. Krydr med en smule salt og peber.

Sauce blanquette

  • Smelt smørret i en gryde og hæld bouillonen herover – sluk for blusset. Smør/bouillon blandingen skal have en temperatur på ca. 60 grader.
  • Blend æg, æggeblommer og creme fraiche sammen i en høj cylinder med en stavblender.
  • Tilsæt derefter smørblandingen i en tynd stråle, mens der fortsat blendes – til hele blandingen er brugt.
  • Smag saucen til med citron, salt og peber.
    – Ønskes saucen en smule tykkere, kan den hældes tilbage i gryden, og varmes op ved svag varme – under konstant piskning. Der skal ikke meget varme til, så vær hele tiden over den så den ikke skiller.
    Saucen kan med fordel laves i forvejen, og varmes op inden servering.

Anretning

  • Hæld saucen i bunden af 4 dybe tallerkener.
  • Drys med ærter og læg torsken ovenpå.
  • Drys med bacon på både fisk og lidt i saucen, og læg kål bladene ind over fisken.
  • Pýnt med friske krydderurter og servere retten med friskkværnet peber på toppen.
Stegt torsk med sauce blanquette, ærter og bacon - Opskrift på ristet torsk
Stegt torsk med sauce blanquette, ærter og bacon – Opskrift på ristet torsk
Stegt torsk med sauce blanquette, ærter og bacon - Opskrift på ristet torsk
Stegt torsk med sauce blanquette, ærter og bacon – Opskrift på ristet torsk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Opskrift bedømmelse