Smørstegt blomkål med brunet smør - Opskrift på stegt blomkål

Smørstegt blomkål med brunet smør, salvie og vesterhavsost

Smørstegt blomkål med brunet smør, salvie og vesterhavsost
Opskrift på smørstegt blomkål med salvie, - perfekt som forret eller som tilbehør.
Smørstegt blomkål med brunet smør - Opskrift på stegt blomkål

Friske blomkålsbuketter stegt i klaret smør, og serveret med brunet smør med salvie og vesterhavsost. En fantastisk lækker forret der er super nemt at lave, – og som også går super godt som tilbehør til, grillen – bøf, kylling eller endda et stykke laks.
Det er super nemt at lave, og den vidunderlige nøddesmag fra den brunede smør, går perfekt sammen med salvie og vesterhavsost.

Smørstegt blomkål med brunet smør - Opskrift på stegt blomkål

Smørstegt blomkål med brunet smør, salvie og vesterhavsost

Opskrift på smørstegt blomkål med salvie, – perfekt som forret eller som tilbehør.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

4.73 fra 11 stemmer
Udskriv Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Forret, Salat, Tilbehør
Køkken: Dansk
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal4 personer

Video af opskriften

Ingredienser

Smørstegt blomkål

  • 1 blomkål
  • Klaret smør til stegning – eller ghee
  • Salt og peber

Derudover

  • 100 g smør
  • 8 stilke salvie, ca. 30 blade
  • 100 g vesterhavsost, revet

Sådan gør du

Smørstegt blomkål

  • Skyl blomkålen, og del det i små buketter. Skær også nogle ud, så du får nogle flade stykker som kan få en god stegeflade.
  • Smelt smørret (klaret smør) på en pande ved middel varme og steg blomkålen på alle sider, til stykkerne er gyldne. Krydr med salt og peber.
    Lav i mellemtiden den brunede smør.

Brunet smør med salvie

  • Smelt smørret i en kasserolle ved middel varme, – på mit komfur står den på 5-6 ud af 9.
    Det tager ca. 5 minutter for smørret at brune.
  • Rør i smørret hele tiden, og fjern gryden fra blusset så snart det begynder at brune, – så ikke det brænder på. Gryden er varm og smørret vil stadig tage farve efter du fjerner gryden fra blusset.
  • Tilsæt de friske salvieblade i kasserollen, og rør i saucen konstant – til den stopper med at bruse.
  • Server blomkålen toppet med brunet smør, salviebladene, revet vesterhavsost og friskkværnet peber.
Smørstegt blomkål med brunet smør - Opskrift på stegt blomkål
Smørstegt blomkål med brunet smør – Opskrift på stegt blomkål
Smørstegt blomkål med brunet smør - Opskrift på stegt blomkål
Smørstegt blomkål med brunet smør – Opskrift på stegt blomkål

Kommentarer

  1. Giver det så meget mere med klaret smør til stegning?

    • Hej Jen

      Altså det der er med klaret smør, er at du sikrer det ikke branker/brænder på. Så til sådan en her, hvor blomkålen skal stå og blive gylden og lækker, der foretrækker jeg klaret smør, – så jeg sikrer det ikke brænder på:)
      Og ellers kan ghee varmt anbefales:)

      De bedste hilsner
      Dianna

Skriv et svar til Dianna Cancel

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)