Smørstegt blomkål med brunet smør, salvie og vesterhavsost
Opskrift på smørstegt blomkål med salvie, - perfekt som forret eller som tilbehør.
Ret Forret, Salat, Tilbehør
Køkken Dansk
Samlet tid 20 minutterminutter
Servings 4personer
Ingredienser
Smørstegt blomkål
1blomkål
Klaret smør til stegning- eller ghee
Salt og peber
Derudover
100gsmør
8stilkesalvie, ca. 30 blade
100gvesterhavsost, revet
Sådan gør du
Smørstegt blomkål
Skyl blomkålen, og del det i små buketter. Skær også nogle ud, så du får nogle flade stykker som kan få en god stegeflade.
Smelt smørret (klaret smør) på en pande ved middel varme og steg blomkålen på alle sider, til stykkerne er gyldne. Krydr med salt og peber. Lav i mellemtiden den brunede smør.
Brunet smør med salvie
Smelt smørret i en kasserolle ved middel varme, - på mit komfur står den på 5-6 ud af 9.Det tager ca. 5 minutter for smørret at brune.
Rør i smørret hele tiden, og fjern gryden fra blusset så snart det begynder at brune, - så ikke det brænder på. Gryden er varm og smørret vil stadig tage farve efter du fjerner gryden fra blusset.
Tilsæt de friske salvieblade i kasserollen, og rør i saucen konstant - til den stopper med at bruse.
Server blomkålen toppet med brunet smør, salviebladene, revet vesterhavsost og friskkværnet peber.