
Friske blomkålsbuketter stegt i klaret smør, og serveret med brunet smør med salvie og vesterhavsost. En fantastisk lækker forret der er super nemt at lave, – og som også går super godt som tilbehør til, grillen – bøf, kylling eller endda et stykke laks.
Det er super nemt at lave, og den vidunderlige nøddesmag fra den brunede smør, går perfekt sammen med salvie og vesterhavsost.

Smørstegt blomkål med brunet smør, salvie og vesterhavsost
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
Smørstegt blomkål
- 1 blomkål
- Klaret smør til stegning – eller ghee
- Salt og peber
Derudover
- 100 g smør
- 8 stilke salvie, ca. 30 blade
- 100 g vesterhavsost, revet
Sådan gør du
Smørstegt blomkål
- Skyl blomkålen, og del det i små buketter. Skær også nogle ud, så du får nogle flade stykker som kan få en god stegeflade.
- Smelt smørret (klaret smør) på en pande ved middel varme og steg blomkålen på alle sider, til stykkerne er gyldne. Krydr med salt og peber. Lav i mellemtiden den brunede smør.
Brunet smør med salvie
- Smelt smørret i en kasserolle ved middel varme, – på mit komfur står den på 5-6 ud af 9.Det tager ca. 5 minutter for smørret at brune.
- Rør i smørret hele tiden, og fjern gryden fra blusset så snart det begynder at brune, – så ikke det brænder på. Gryden er varm og smørret vil stadig tage farve efter du fjerner gryden fra blusset.
- Tilsæt de friske salvieblade i kasserollen, og rør i saucen konstant – til den stopper med at bruse.
- Server blomkålen toppet med brunet smør, salviebladene, revet vesterhavsost og friskkværnet peber.


Giver det så meget mere med klaret smør til stegning?
Hej Jen
Altså det der er med klaret smør, er at du sikrer det ikke branker/brænder på. Så til sådan en her, hvor blomkålen skal stå og blive gylden og lækker, der foretrækker jeg klaret smør, – så jeg sikrer det ikke brænder på:)
Og ellers kan ghee varmt anbefales:)
De bedste hilsner
Dianna
kan jeg lave blomkålen 2 timer før? Også varme det i en meget varm ovn.
Hej Stine
Uhhh har ikke prøvet, så ved ikke hvordan det vil blive.
Men tænker umiddelbart ikke der skulle være noget i vejen for det, men undlad at give den for meget når du laver den første gang, så den beholder en smule sprødhed:)
Kh Dianna