Opskrift på lækker saftig pulled pork - krydret med hjemmelavet rub.
Ret Frokost, Hovedret
Køkken Amerikansk
Nøgleord Langtidsstegt, Pulled pork
Samlet tid 1 dayday
Servings 6Personer
Author Dianna
Ingredienser
1nakkesteg på ca. 2 kg
Krydderi rub
4spsk
sød paprika
1spsk
spidskommen
4spsk
rørsukker eller brun farin
2spsk
groft salt
1tsk
løg pulver
1tsk
sennepspulver
1tsk
chili
1tsk
cayennepeber
1tsk
røget paprika
Marinade - Til at hælde over kødet efter tilberedning
1 1/2dl
æblecidereddike
1 1/2spsk
rørsukker eller brun farin
2spsk
ketchup
1spsk
sød sennep
1tsk
chiliflager
Salt og peber
Sådan gør du
Bland alle ingredienserne til rubben og gnid det hele godt ind i kødet. Stegen vil ikke med det samme kunne "absorbere" alt rubben, - men læg det ved stegen alligevel.
Pak stegen tæt ind i film, og læg som sagt alt overskydende rub ved. Læg stegen på køl til dagen efter.
Pak stegen ud af filmen og placer den i et ovnfast fad eller lignende, - hæld alt rubben med over stegen.
Skal stegen laves samme dag, og når den derfor ikke at hvile, plejer jeg at lægge et dybt snit ind i stegen (se videoen over opskriften), og krydrer også med rubben indeni kødet. På den måde får du så mange flader som muligt krydret, og fyldt med smag.
Sæt fadet i en forvarmet ovn, og giv stegen ca. 10-12 timer ved 120 grader. *Stegen kan tilberedes ved samme temperatur i grillen, - indirekte varme.
Lad gerne stegen hvile 1/2 times tiden inden den trækkes fra hinanden.
Bland imens ingredienserne til marinaen, og smag til med salt og peber. Den skal være syrlig med en sød eftersmag.*Du kan undlade marinaden, - men syren gør noget virkelig godt for det ret fede stykke kød.
Træk kødet fra hinanden ved hjælp af to gafler.
Hæld marinade over kødet, og vend det godt rundt.
Server i nybagte burgerboller, pita, til en salat eller lignende.