Pisket hytteost med honningbagte tomater og sprød toast

Pisket hytteost med honningbagte tomater og sprød toast

Piske hytteost med honning bagte tomater og toast
Opskrift på pisket hytteost med honning bagte tomater og sprød toast - Whipped cottage cheese toast.
Pisket hytteost med honningbagte tomater og sprød toast

Pisket hytteost er lidt af en gamechanger.
Når du pisker hytteosten – enten i en minihakker eller foodprocessor – får den en helt ny konsistens. Ikke bare cremet, men luftig, blød og silkeagtig. Efter blot 4-5 minutter har du den lækreste hytteostcreme, som bare kalder på at blive smurt ud i et tykt lag på dit favorit brød.

Her er den piskede hytteost lagt på ristet toast og toppet med honningbagte tomater med et lille strejf af chili. Sødme, styrke, umami og cremethed i ét bid – det smager vanvittigt godt og er en af de der kombinationer, man ikke glemmer igen.

Den fungerer perfekt som en lækker frokost, til brunch eller morgenmad – men du kan også servere den som en appetizer:
Lav små hapsere med toast eller crostini, eller smør cremen ud på en lille tallerken, top med tomaterne og servér med godt brød ved siden af.

Fif til opskriften

  • Brug helst hytteost med 4% fedt – det giver den mest cremede og lækre konsistens.
  • Pisk hytteosten til den er helt fri for klumper. Skrab siderne ned undervejs for et jævnt resultat.
  • Top med lidt rucola – det bidrager med friskhed og et lille bittert twist
  • For en sødere version kan du skifte tomaterne ud med honningstegte ferskner eller abrikoser – det smager også fantastisk til brunch eller som snack.

Hvad er whipped cottage cheese?

Hvis du er stødt på udtrykket “whipped cottage cheese”, så er det faktisk præcis dét, du laver her – bare på dansk. Når hytteosten piskes i nogle minutter, bliver den nemlig til en cremet og luftig ostemasse, som er perfekt som spread, dip eller base i mange retter. Whipped cottage cheese er især populært i USA og UK, og nu har den altså også fundet vej til mit køkken – og jeg er fan!

Pisket hytteost med honningbagte tomater og sprød toast

Piske hytteost med honning bagte tomater og toast

Opskrift på pisket hytteost med honning bagte tomater og sprød toast – Whipped cottage cheese toast.
Bedøm opskriften – Jeg håber den smagte dejligt?

Klik & bedøm på stjernerne nedenfor

Ingen bedømmelser
Print Pin Bedøm opskriften 🙂
Ret: Appetizer, Frokost, Morgenmad, Tilbehør
Køkken: Dansk
Nøgleord: Bagte tomater, Hytteost, Whipped cottage cheese
Samlet tid: 20 minutter
Ændre antal4 personer

Ingredienser

  • 350 g cherrytomater
  • 3 spsk olivenolie
  • 3 spsk honning
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 500 g hytteost – helst 4%
  • 4 skiver franskbrød
  • Frisk basilikum
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan gør du

  • Hæld tomaterne i et lille fad, der kan gå i ovn eller airfryer. Hæld olivenolie, honning og chiliflager over – krydr med salt og friskkværnet peber og rør det sammen.
  • Bag tomaterne i en forvarmet ovn i ca. 15 minutter ved 200 grader, almindelig varme – eller i airfryer i ca. 8-10 minutter ved 190 grader.
  • Hæld hytteosten i en minihakker eller foodprocessor, og blend til den er luftig og cremet – ca. 4-5 minutter. Skab evt. kanterne ned undervejs hvis der er behov for det.
  • Rist brødet i en brødrister, tørrest det på en grillpande eller på en pande med lidt smør.
  • Smør den piskede hytteost ud på brødet i et tyk lag. Top med de honningbagte tomater, og dryp også væden herfra over tomaterne. Krydr med friskkværnet peber og pynt med basilikum.
    Server straks.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften - jeg håber den smagte godt :)