Vanvittig lækker tomatsalsa lavet med friske tomater, jalapenos og løg, og ikke mindst masser af friskpresset limesaft. Pico de gallo smager vidunderligt, – hvad end det blot er til en skål nachos, i tortillas eller andre mexicanske retter. Men prøv også at toppe den på forskelligt grillet kød, – eller f.eks. til disse fyldte kyllingebryster, smager vidunderligt.
Originalt ville man nok putte koriander i, – men da jeg ikke kan fordrage frisk koriander, erstatter jeg med persille.
Den tager virkelig ingen tid at bikse sammen, – og ønsker du den spicy, så er det bare i med en stærkere chili.
Normalt ville jeg rive eller presse hvidløget, men lige præcis i denne pico de gallo foretrækker jeg at hakke hvidløget fint. Men det gør du præcis som du foretrækker, – ligesom du også kan vælge at gøre hele tomatsalsaen grovere og i større tern.

Pico de gallo – Frisk tomatsalsa
Klik & bedøm på stjernerne nedenfor
Video af opskriften
Ingredienser
- 300 g tomater
- 1 lille rødløg
- 1 frisk jalapeno eller grøn chili*
- 1 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille (eller koriander)
- 1-2 limes
- 1 1/2 spsk olivenolie
- Salt
Sådan gør du
- Skær tomaterne i små tern, og hak de øvrige ingredienser fint.
- Bland grøntsagerne sammen i en skål, – smag gerne på chilien inden du tilsætter. Måske du har fået fat i en af de stærke, – så doser efter smag og ønske.
- Hæld olien over samt saften af en lime og smag til med salt. Ønskes mere syre tilsættes ekstra limesaft.
Næringsindhold (pr. servering)
Næringsindholdet er autogenereret og vejledende. Det er angivet per servering. Der tages forbehold for fejl og variationer. Kun for Premium medlemmer.


Smagte skønt❗️
Blev lidt ”vådt” af lime (brugte kun 1/2), men væden kan jo bare blive i skålen.
Havde heller ikke chili i.
Og løget var stegt 😉
Men selv med tilpasninger smagte det virkeligt godt!!
Hej Louise
Hvor dejligt du kunne lide den 🙂
Ja den afgiver noget væde, – også fra tomaterne, – men væden smager SÅ dejligt hvis du f.eks. hælder det over kødet i dine tacos.
Kh Dianna
Gyytyyyyyyy
Har prøvet den før og smager godt, men vil du servere den “frisk” eller lave den i forvejen?
Hejsa
Jeg vil anbefale at serveres den “frisk” eller i hvert fald indenfor nogle timer:)
Tomaterne afgiver noget væde når den står og trækker, – herhjemme elsker vi at bruge væden også kødet i f.eks. tacos, men du kan sigte lidt fra, hvis du foretrækker det:)
Kh Dianna
Ser super lækkert ud, normalt fjerner jeg indholdet i tomaterne og bruger kun skallen, har du prøvet den version?
Hej Ricco
Tusind tak 🙂
Det er faktisk også en god ide at gøre hvis man bruger store tomater da midten der er ret stor, – og så kan den måske blive lidt vandet.
Men med små cherrytomater bruger jeg også midten, – synes den har masser af smag, og juicen som den udskiller smager så dejligt henover en portion carnitas eller lignende 🙂
Dbh Dianna
Er heller ikke glad for koriander, hvorfor jeg aldrig har lavet PDG før – jeg vil prøve med persille, som du gør. Bruger du bredbladet eller krus persille?
Hejsa
Pico de Gallo, smager vidunderligt med persille – så det skal du prøve 🙂
Jeg bruger oftest bredbladet persille til denne 🙂
Kh Dianna
Det smager så godt – perfekt til mexicansk 🙂
Den er så god
Skal dog huske at smage til undervejs så der ikke er for meget løg og hvidløg
Hej Charlotte
Tak for din dejlige besked 🙂
Kh Dianna
Dræn tomaterne inden ved at lægge dem i en sigte. Salt dem let.
Hejsa
Fif er hermed givet videre 🙂
Kh Dianna